Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια πολιτικά και διπλωματικά χρονικά: Η ηγεσία ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, του ΟΗΕ και όλων των Διεθνών Οργανισμών, κατά παράβαση της λαϊκής εντολής και θεμελιωδών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μάχεται για να καταλύσει μια Δημοκρατία και να διαλύσει ένα κράτος για να βάλει στη θέση τους ένα μόρφωμα, που δεν θα αντέξει, και να παραδώσει τον τόπο σε μία νέα τουρκοκρατία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε μία σημαντική παραδοχή για την τουρκική στοχοθεσία εναντίον της Κύπρου, η οποία, όμως, πέρασε απαρατήρητη. Σε δηλώσεις του (16/4/2021), μετά από επίσκεψή του στον Ψεματισμένο, αναφέρθηκε στην εμμονή της Τουρκίας σε λύση δύο κρατών και σε κυριαρχική ισότητα. Είπε: «Είναι καλά γνωστό πως η μη επίτευξη λύσης δεν οφειλόταν στην έλλειψη βούλησης από πλευράς της ελληνοκυπριακής κοινότητας, αλλά ως αποτέλεσμα της τουρκικής αδιαλλαξίας. Χθες επιβεβαίωσε (η Τουρκία) με τον ηχηρότερο δυνατό τρόπο την αμετάθετη θέση που έχει χαραχθεί πολύ παλαιότερα, ακόμα και από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ο Ν. Αναστασιάδης παραδέχεται δύο τινά. Πρώτον, ότι η Τουρκία από της ιδρύσεως τής Κυπριακής Δημοκρατίας (ορθότερα από το 1956, με τις γνωστές εκθέσεις Νιχάτ Ερίμ) ξεκαθάρισε τους κατ’ εναντίον τής Κύπρου κατακτητικούς στόχους της. Δεύτερον και έτι θλιβερότερον, παραδέχεται τη διαχρονική αποτυχία της ελληνικής πολιτικής και στρατηγικής για τη ματαίωση και εξουδετέρωση αυτής της εφιαλτικής προοπτικής.

Από το 1960 μέχρι σήμερα, για 60 και πλέον χρόνια όλες οι κυπριακές κυβερνήσεις και όλοι οι Πρόεδροι απέτυχαν, κατά τρόπο εγκληματικά ανεπαρκή, να κατανοήσουν, να αναλύσουν και να αντιδράσουν συντεταγμένα και αποφασιστικά εναντίον της πολιτικής της Τουρκίας να επανακτήσει την Κύπρο και να την τουρκέψει. Θα νόμιζε κανείς ότι, μετά από αυτήν τη θλιβερή παραδοχή, ο Ν. Αναστασιάδης, έστω και τώρα όπως  και η πολιτική ηγεσία, θα αφυπνίζονταν και θα ενεργούσαν ομόφωνα για τη διάσωση, ξανά, της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Άλφα» Κύπρου (20/4/2021), ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι «δεν θα αποδεχθεί να μετατραπεί ολόκληρη η Κύπρος σε μια επαρχία της Τουρκίας». Ποιος τον πιστεύει; Και γιατί να τον πιστέψει κανείς όταν οι θέσεις και οι δηλώσεις του, όλα αυτά τα χρόνια, τον διαψεύδουν; Ο ίδιος και οι προκάτοχοί του, Τάσσος και Χριστόφιας, ασέβησαν κατάφωρα και αφόρητα στην εκπεφρασμένη δημοκρατικά απόφαση των Ελλήνων της Κύπρου να απορρίψουν το τερατούργημα Ανάν. Η ακύρωσή του από το 76% σημαίνει και ΑΚΥΡΩΣΗ όλων των υποχωρήσεων της ελληνικής πλευράς.

Ο Πρόεδρος τι διατυμπανίζει; Επιδιώκει, δηλώνει καθημερινά, «την εξεύρεση μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα δικοινοτικό ομόσπονδο κράτος, αλλά πριν και πάνω από όλα λειτουργικό, που δεν θα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο της Άγκυρας, που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα του συνόλου των Κυπρίων πολιτών, είτε Ελληνοκυπρίων είτε Τουρκοκυπρίων». Ερωτάται: Πού αναφέρεται, στα κοινά ανακοινωθέντα με τους κατοχικούς ηγέτες, ότι το μελλοντικό, πιθανό ομόσπονδο κράτος θα είναι μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας; Πουθενά!

Εξάλλου, πώς η αγγλοτουρκοδιζωνική, την οποία και αυτός έχει κάνει λάβαρο της πολιτικής του, ταυτίζεται με τις αρχές και αξίες της ΕΕ, την Χάρτα του ΟΗΕ, το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες; Δεν ταυτίζεται! Η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, αγγλικής έμπνευσης, τουρκικής υιοθεσίας και ελληνικής αποδοχής είναι ένα νέο απαρτχάιντ, που οδηγεί στην κρατική δολοφονία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ν. Αναστασιάδης είναι και νομικός. Γνωρίζει κάλλιον παντός άλλου ότι με τα «συστατικά κράτη», τα «συνιστώντα κρατίδια» (υποβολή του άθλιου λόρδου Χάνεϊ) ή τις «συνιστώσες πολιτείες», η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μετεξελίσσεται αλλά ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ, ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ως υποκείμενο διεθνούς δικαίου. Στη θέση της θα δημιουργηθούν δύο κρατίδια, ένα ε/κ και ένα τ/κ, σε μιαν  ασθενή κεντρική ομόσπονδη κυβέρνηση. Λέγει ο Πρόεδρος:

«Η δημιουργία δύο κρατών δεν έχει θέση, η κυριαρχική ισότητα δεν έχει θέση διότι προϋποθέτει την ύπαρξη κυριαρχίας». Τι απαιτούν οι Αβ. Νεοφύτου, Α. Κυπριανού και Ν. Χριστοδουλίδης; Στην «άτυπη πενταμερή», ο Ν. Αναστασιάδης οφείλει να επιδείξει «μεγάλη ευελιξία», όπως άλλωστε συμβουλεύουν και οι παντεπόπτες Εγγλέζοι. Να υποβάλει «γεφυρωτικές προτάσεις», όπως αξιώνει επίμονα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Να κάνουμε το παν «για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα», υποβάλλει ο ΥπΕξ.

Οι Τούρκοι, πέραν των απειλών Ερντογάν για νέα εισβολή στην Κύπρο, επιμένουν αδιάλλακτα σε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα επειδή, λένε, η ομοσπονδία εξεμέτρησε το ζην. Εκ προοιμίου προαναγγέλλεται αδιέξοδο. Ο Ν. Αναστασιάδης, δεσμευμένος και σιδηροδέσμιος, συμμετέχει στην πενταμερή πολλαπλώς εκβιαζόμενος από τους τυμπανιστές του Ανάν. Και πιεζόμενος από ξένους φίλους του, που γνωρίζουν τα τρωτά σημεία του, ώστε να τον εξαναγκάσουν ή, μήπως, να αποδεχτεί αυτόβουλα μιαν «αποκεντρωμένη ή χαλαρή» ομοσπονδία, που είναι δική του εισήγηση, ως προάγγελο συνομοσπονδίας;

Είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια πολιτικά και διπλωματικά χρονικά: Η ηγεσία ενός κράτους-μέλους της ΕΕ, του ΟΗΕ και όλων των Διεθνών Οργανισμών, κατά παράβαση της λαϊκής εντολής και θεμελιωδών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μάχεται για να καταλύσει μια Δημοκρατία και να διαλύσει ένα κράτος για να βάλει στη θέση τους ένα μόρφωμα, που δεν θα αντέξει, και να παραδώσει τον τόπο σε μία νέα τουρκοκρατία. Οι Έλληνες της Κύπρου δεν έχουν άλλη επιλογή: Θα βροντοφωνάξουν ΟΧΙ! Ξανά!

Μοιραστείτε με άλλους: