Η παράνομη μετανάστευση, 3ος Αττίλας εναντίον της Κύπρου

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Ν. Νουρής, σε δηλώσεις στο Τρίτο του ΡΙΚ (24.2.2020), εμφανίστηκε δραματικά ανήσυχος για τις πολύ αυξημένες ροές παράνομων μεταναστών. Για να υπογραμμίσει ξανά ότι προκύπτει, πλέον, και θέμα ασφάλειας. Αναφερόμενος στην πρόσφατη δολοφονία αλλοδαπού στην οδό Ρηγαίνης, ο υπουργός μίλησε για «πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η Λευκωσία και ειδικότερα το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας».

Επίσης, εξέφρασε ανησυχία για την γκετοποίηση της περιοχής. Πρόσθεσε ότι στο συγκεκριμένο χώρο εκκολάπτονται φατρίες. Να υπενθυμίσουμε πως πριν από λίγο καιρό είχε αποκαλυφθεί, χωρίς να διαψευστεί επίσημα ότι, η Λευκωσία διαμοιράστηκε από φατρίες ξένων εγκληματικών στοιχείων (από τη Συρία, το Πακιστάν, την Ινδία, το Καμερούν…). Η οδός Τρικούπη, στην παλιά Λευκωσία και οι πάροδοι ενθυμίζουν περισσότερο Καράτσι, Δαμασκό, Βαγδάτη, Καμπούλ, παρά ευρωπαϊκή πόλη. Τα βράδια είναι άκρως παρακινδυνευμένο να κυκλοφορήσει κανείς σε αυτούς τους δρόμους όπως και σε άλλους της παλιάς Λευκωσίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι οι αιτήσεις ασύλου έχουν αυξηθεί δραματικά και ανέρχονται στο 3,8% και πλέον του πληθυσμού της Κύπρου. Το ποσοστό αυτό είναι εφιαλτικό, αν αναλογιστεί κανείς, πρώτον, ότι το αντίστοιχο ποσοστό σε εταίρους μας κυμαίνεται γύρω στο 1,5%. Δεύτερον, η Κύπρος κατέχεται από την Τουρκία. Τρίτον, από το 1975 υφίσταται μεθοδικό και οργανωμένο εποικισμό των κατεχομένων. Τέταρτον, όπως και ο Ν. Νουρής παραδέχτηκε, η Τουρκία προωθεί παράνομους μετανάστες στην Κύπρο, με στόχο τη δημογραφική αλλοίωση και άλωση εκ των έσω των ελεύθερων περιοχών.

Στις 20/11/2019, πραγματοποιήθηκε δεύτερη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, στην παρουσία των Υπουργών Άμυνας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας, του Διοικητή της ΚΥΠ, εκπροσώπου της Αστυνομίας, του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΕΞ, του προϊστάμενου της υπηρεσίας ασύλου και εκπροσώπων της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο. Ο τότε Υπουργός Εσωτερικών, Κ. Πετρίδης, σε δηλώσεις αναφέρθηκε σε «εκκολαπτόμενη κρίση που λαμβάνει διαστάσεις, αν δεν αντιμετωπιστεί».

Είναι εμφανές ότι εξαιτίας της διοχετευόμενης οργανωμένα από την Τουρκία προς τις ελεύθερες περιοχές, παράνομης μετανάστευσης, η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει εφιαλτικό πρόβλημα ασφάλειας, δημογραφικής αλλοίωσης, γλωσσικών και θρησκευτικών κινδύνων, οικονομικής επιβάρυνσης, υγείας. Ο υπουργός Άμυνας αποκάλυψε πως σύντομα θα εγκατασταθούν στη γραμμή Αττίλα ειδικές συσκευές για έλεγχο και παρακολούθηση κινήσεων του κατοχικού στρατού όπως και παράνομων μεταναστών.

Και, λοιπόν; Πώς θα ανακοπεί αυτή η οργανωμένη από την κατοχική Τουρκία, εισβολή παράνομων μεταναστών και άλλων ατόμων από τρίτες, μη εμπόλεμες χώρες; Η κυβέρνηση λέγει ότι θα αλλάξει τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής και θα πάρει νομοσχέδια στη Βουλή. Παράλληλα ο νυν υπουργός Εσωτερικών θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες περισσότερη οικονομική ενίσχυση και κοινή, ξεκάθαρη μεταναστευτική πολιτική. Άδικος κόπος.

Οι πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν, απαιτούν να σταματήσει η επίσημη φλυαρία και οι κωμικές αντιπαραθέσεις. Τα πράγματα είναι απλά στη δραματική και εφιαλτική εκτύλιξή τους:

-Οι μετανάστες εισβάλλουν στην Κύπρο. Γιατί αφήνονται ελεύθεροι να κυκλοφορούν παντού; Αφού είναι παράνομοι, γιατί δεν συλλαμβάνονται και να εγκλείονται σε ειδικά κέντρα μέχρι την απέλασή τους;

-Γιατί εδώ και χρόνια δεν έχει οργανωθεί μια αποτελεσματική, άρτια στελεχωμένη υπηρεσία ώστε τάχιστα να διεκπεραιώνει όσους αιτούνται ασύλου;

-Γιατί η παλιά Λευκωσία αφέθηκε να γκετοποιηθεί, να μουσουλμανοποιηθεί και να ισλαμοποιηθεί;

-Πώς ελέγχονται οι δήθεν φοιτητές που τάχα φοιτούν σε Πανεπιστήμια και Κολέγια αλλά, στην πραγματικότητα, είναι φτηνό, αδήλωτο, εργατικό δυναμικό;

-Πώς ανακόπτεται η γνωστή πρακτική των εικονικών γάμων αλλοδαπών, που ισχύει ατιμώρητα αλλά προσοδοφόρα εδώ και χρόνια σε πολλά Δημαρχεία;

Διερωτώμεθα: Γιατί ο υπουργός Εσωτερικών, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος, δεν διαμηνύει επίσημα και δημόσια ότι η Κύπρος ΔΕΝ είναι πια το Ελντοράντο για τους παράνομους μετανάστες; Γιατί δεν τους απελαύνει; Τώρα έχει ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια του: Στις 13/2/2020, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε απόφαση σε προσφυγή δύο Αφρικανών μεταναστών, οι οποίοι εισέβαλαν παράνομα στο ισπανικό έδαφος.

Το Δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι η ισπανική κυβέρνηση ενήργησε νόμιμα με την απέλαση των δύο Αφρικανών. Το Δικαστήριο υπογράμμισε πως, αν οι μετανάστες επιθυμούσαν να έχουν δικηγόρο, μεταφραστή και να τύχουν του δικαιώματος να παραμείνουν στην Ευρώπη, όφειλαν πρώτα να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος με νόμιμο και όχι παράνομο τρόπο.

Στην Κύπρο, οι μετανάστες εισβάλλουν παράνομα αφού, πρώτον, καταστρέψουν τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους. Δεύτερον, πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε διακινητές ή σε εδώ υποδοχείς τους (ΜΚΟ, δικηγόρους και άλλους επιτήδειους). Τρίτον, έχουν πανάκριβα κινητά. Τέταρτον, κυκλοφορούν ελεύθεροι σε όλη την Κύπρο, σιτιζόμενοι πλουσιοπάροχα από τα κυβερνητικά πρυτανεία.

Η κυβέρνηση καλείται… χτες να πάρει δραστικά, αποτρεπτικά και κατασταλτικά μέτρα εναντίον των παράνομων μεταναστών. Υπάρχουν παραδείγματα: Στη Φιλανδία ψηφίστηκε νόμος για φυλάκιση όσων παράνομα εισέρχονται στη χώρα. Στην Αυστραλία πριν από λίγα χρόνια, η κυβέρνηση ανάρτησε μια διαφήμιση με τίτλο: «Αποκλείεται!» με το εξής κείμενο:

«Δεν θα κάνεις σπίτι σου την Αυστραλία. Αν μπεις σε πλοίο χωρίς βίζα, δεν θα φτάσεις στην Αυστραλία. Κάθε σκάφος που ζητά παράνομα να εισέλθει στην Αυστραλία θα αναχαιτίζεται η πορεία του και θα απομακρύνεται με ασφάλεια πέρα από τα ύδατα της Αυστραλίας». Δεν θα αναφερθούμε στα μέτρα που πήρε η Ιταλία, η Ουγγαρία και τώρα η Γαλλία.

Με απλά λόγια: Η παράνομη μετανάστευση είναι κακή για την Ευρώπη, κακή και επικίνδυνη για την Κύπρο, κακή και για τους μετανάστες.

Μοιραστείτε με άλλους: