Ναι, η Ελλάδα δεν έχει, πλέον, άλλη επιλογή παρά να βρεθεί ένοπλα στο πλευρό μας επειδή, αν χαθεί η Κύπρος και τουρκέψει, θα ακρωτηριασθεί και η ίδια. Οι Έλληνες της Κύπρου, όμως, γιατί επιμένουν να χτενίζονται και να περιμένουν από άλλους ή από τον Ύψιστο, να πολεμήσουν για χάρη τους; Πού είναι ο πολεμικός στόλος και η αεροπορία μας; Γιατί η Εθνική Φρουρά αποδυναμώθηκε; Απάντηση: Διότι δεν έχουμε πατριώτες ηγέτες με ανάστημα και όραμα αλλά σπιθαμιαίους, γελοίους, ψηφοθήρες  κομματάρχες.

O Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος, σε συνέντευξή του στον εκλεκτό συνάδελφο, Μάριο Πούλλαδο («Σ», 2.8.2020), ήταν ξεκάθαρος. «Η στρατηγική συνεργασία Ελλάδος-Κύπρου, που απορρέει από την απαίτηση για πρόληψη και επιτυχή αντιμετώπιση μιας κρίσης, όπως επίσης η υποχρέωση προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και των εθνικών συμφερόντων της Κύπρου, αποτελεί ύψιστο εθνικό, ηθικό και πολιτικό καθήκον της Ελλάδος.

»Με λίγα λόγια, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί η Κύπρος επίθεση και να μη βρεθεί ένοπλα η Ελλάδα στο πλευρό της. Μην ξεχνάτε ότι στην Κύπρο βρίσκεται μία από τις πιο ενισχυμένες και άρτια εξοπλισμένες Ταξιαρχίες των Ελληνικών Δυνάμεων, που είναι η ΕΛΔΥΚ». Η διευκρίνιση του Συμβούλου του Έλληνα Πρωθυπουργού έγινε μετά από αντιδράσεις για προηγηθείσα δήλωσή του (28.7.2020) ότι, η εισβολή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Ουρούτς Ρέις» στην περιοχή του Καστελόριζου είναι διαφορετική από την εισβολή του «Βάρβαρου» στην κυπριακή ΑΟΖ.

Υπό τις δοσμένες κρίσιμες συνθήκες και με ασυγκράτητη την τουρκική επιθετικότητα, η δήλωση Διακόπουλου επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα, πέρα από τις συμβατικές υποχρεώσεις της, έχει και εθνικό καθήκον να υπερασπίζεται την Κύπρο. Έστω και αν συχνά δίνεται η πικρή και οδυνηρή εντύπωση ότι «η Κύπρος κείται μακράν». Χωρίς να παραγνωρίζονται, βέβαια, διαχρονικά ασήκωτες ευθύνες, κρυψιβουλίες και ανοησίες της Λευκωσίας, από τον Μακάριο μέχρι τον Αναστασιάδη.

Κατά καιρούς, η Αθήνα κατηγορείται ότι δεν ενδιαφέρεται για την υπεράσπιση της Κύπρου. Πρόσφατα, προτάσσεται η απροθυμία της να οριοθετήσει, επιτέλους, την ΑΟΖ της με εκείνη της Κύπρου και να ενισχύσει την ένοπλη παρουσία της στην Κύπρο με την μεταστάθμευση πολεμικών πλοίων και αεροπλάνων σε κυπριακά λιμάνια και στη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου». Η Αθήνα δεν είναι άμοιρη βαρύτατων ευθυνών, ολέθριων παραλείψεων και εγκλήματος (πραξικόπημα) κατά του κυπριακού Ελληνισμού. Αλλά…

Ας μείνουμε στο μέγα θέμα της άμυνας και της ασφάλειας. Από το 1974, με κάποιες εξαιρέσεις, οι κυπριακές κυβερνήσεις αδιαφόρησαν, σε βαθμό εθνικού κακουργήματος, να ενισχύσουν την ασφάλεια της Κύπρου διά της αμυντικής της ισχυροποίησης ως θεμελιώδους υποστηρίγματος διπλωματικών χειρισμών. Κλασικό παράδειγμα αμυντικής αχαμπαροσύνης: Προ δεκαετίας ανακαλύφθηκε το πρώτο κοίτασμα φυσικού αερίου στην ΑΟΖ μας. Στοιχειώδης προβλεπτικότητα έναντι αναμενόμενης τουρκικής απειλής επέβαλλε αμέσως ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς με πολεμικό ναυτικό και αεροπορία.

Τι έπραξαν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι ανακάλυψαν φυσικό αέριο ταυτόχρονα με την Κύπρο; Διέθεσαν πέραν των 700 εκ. δολαρίων για τον σχηματισμό ισχυρής αεροναυτικής δύναμης προστασίας των κοιτασμάτων, των εξεδρών και των εγκαταστάσεων. Η ανεπαρκής ηγεσία της Κύπρου, πρώτο, επιμένει μονότονα σε αδιέξοδες συνομιλίες. Δεύτερο, πιστεύει ανοήτως ότι η προστασία των εξεδρών και κοιτασμάτων επαφίεται στις ξένες εταιρείες και στις χώρες τους. Τρίτο, αδιαφορεί εγκληματικά, μέχρι σήμερα, να ενισχύσει οπλικά την Εθνική Φρουρά.

Πρόσφατα, Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν ξανά στα πρόθυρα πολεμικής σύγκρουσης. Ο Ερντογάν, μετά τον Έβρο, επιχείρησε να δοκιμάσει τις αντιδράσεις της Ελλάδας, αποστέλλοντας τον τουρκικό στόλο μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου κα Κρήτης. Η απάντηση της Ελλάδας ήρθε διά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Φλώρου: «Πρώτα θα σας κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε το όνομά σας», θέση που ενστερνίστηκε, ευτυχώς, και ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Με παρέμβαση της προεδρεύουσας της ΕΕ, Γερμανίας, η Τουρκία υπαναχώρησε.

Γιατί; Διότι απέναντί της προτάχθηκε πανίσχυρη ελληνική αποτροπή. Ο Ν. Αναστασιάδης ανακάλυψε μόλις πρόσφατα αυτά που γνωρίζουν και τα μειράκια:  Ο κατευνασμός της Τουρκίας δοκιμάστηκε και απέτυχε. Όμως αυτή επιμένει να αλωνίζει ανεμπόδιστα και να τρυπά ατιμώρητα την κυπριακή ΑΟΖ, επειδή η Κύπρος δεν διαθέτει Ένοπλες Δυνάμεις αποτροπής. Ποιοι ευθύνονται;

Όλοι σχεδόν οι Πρόεδροι της Κύπρου υπέχουν βαρύτατων ευθυνών. Ανιστόρητοι, ανεπαρκείς, ημιμαθείς, πολιτικάντηδες αλλ’ όλοι θητεύοντες στην ολέθρια σχολή κατευνασμού της κατοχικής Τουρκίας, ουδέποτε μελέτησαν ή κατανόησαν τούς κατ’ εναντίον μας κατακτητικούς στόχους της. Μηρυκάζουν γελοιωδώς ένα μόνο «σχέδιο», την επίλυση του Κυπριακού διά της αγγλοτουρκοδιζωνικής τερατουργίας, η οποία οδηγεί στην τουρκοποίηση του κυπριακού Ελληνισμού.

Τα δισεκατομμύρια που όλοι οι πολίτες εισφέρουμε για την άμυνα διοχετεύονται από όλους τους κυβερνώντες στις ασωτίες τους. Ναι, η Ελλάδα δεν έχει, πλέον, άλλη επιλογή παρά να βρεθεί ένοπλα στο πλευρό μας επειδή, αν χαθεί η Κύπρος και τουρκέψει, θα ακρωτηριασθεί και η ίδια. Οι Έλληνες της Κύπρου, όμως, γιατί επιμένουν να χτενίζονται και να περιμένουν από άλλους ή από τον Ύψιστο, να πολεμήσουν για χάρη τους; Πού είναι ο πολεμικός στόλος και η αεροπορία μας; Γιατί η Εθνική Φρουρά αποδυναμώθηκε; Γιατί το φρόνημα των Ελλήνων Κυπρίων είναι ανύπαρκτο; Γιατί δεν υπάρχει παλλαϊκή συστράτευση για αγώνα απελευθέρωσης; Απάντηση: Διότι δεν έχουμε πατριώτες ηγέτες με ανάστημα και όραμα αλλά σπιθαμιαίους, γελοίους, ψηφοθήρες κομματάρχες.

Μοιραστείτε με άλλους: