Αυτή η βάρβαρη χώρα, που δεν έχει ιστορία αλλά βεβαρημένο ποινικό μητρώο γενοκτονιών σε βάρος Ελλήνων, Αρμενίων, Κούρδων, Αλεβιτών, και ο σουλτάνος της τολμούν θρασύτατα να κατηγορούν άλλους για… γενοκτονία, ενώ οι ίδιοι αριστεύουν σε αυτήν τη γενοκτόνο και εθνοκτόνο πρακτική. Ατιμώρητοι!

Ισχύει απαρασάλευτα η λαϊκή θυμοσοφία: «Όποιος δεν ντρέπεται, ο κόσμος όλος είναι δικός του». Κλασικό παράδειγμα: Ο Πρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας, Ερντογάν. Όσοι ακόμα είχαν αμφιβολίες για την πολιτική τεχνοτροπία του, έστω και τώρα, καλούνται να ξυπνήσουν. Ειδικά οι γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των Βρυξελλών, οι οποίοι επιμένουν ν’ αντιμετωπίζουν τον σουλτάνο ως τον… Δούκα του Νόρφολκ και όχι ως Μογγόλο δολοφόνο και γενοκτόνο. Με αφορμή τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, ο Τούρκος Πρόεδρος αποκαλύφθηκε πλήρως. Επιβεβαιώνει, ξανά, ότι είναι από τους συνεπέστερους και σημαντικότερους υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Εδώ και χρόνια οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες όπως και πολλά Δυτικά και τουρκικά ΜΜΕ είχαν τεκμηριώσει τις ισχυρές διασυνδέσεις του κόμματος Ερντογάν, ΑΚΡ, και της κυβέρνησής του, με τους τρομοκράτες. Κατ’ επανάληψιν είχε υποδεχθεί στην Άγκυρα επίσημα και φιλοξενήσει τους ηγέτες της Χαμάς. Λίγο πριν από την έκρηξη του πολέμου, οι Ισραηλινοί ανέκοψαν και κατέσχεσαν φορτίο 60 τόνων εκρηκτικών με προορισμό τη Χαμάς. Σήμερα δεν έχουμε χρεία άλλων αποδείξεων. Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του (25/10/2023), ο Ερντογάν είπε ότι η Χαμάς είναι «ομάδα απελευθερωτών, που προστατεύουν τη γη τους». Κατήγγειλε ότι χώρες εκτός της περιοχής (ΗΠΑ, ΕΕ) ρίχνουν λάδι στη φωτιά στο όνομα της υποστήριξης του Ισραήλ.Για να υποβάλει ότι μπορεί η Δύση να νιώθει πως χρωστάει κάτι στο εβραϊκό κράτος, αλλά η Τουρκία «δεν του χρωστάει τίποτε».

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα αντιστοιχούν σε πνεύμα «δολοφόνων και ψυχικά ασθενών» και πρόσθεσε ότι σκοτώνει παιδιά. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ. Επιστρέφοντας από το Καζακστάν (4/11/2023), όπου μετέβη για τη 10η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, ο Ερντογάν ξεσπάθωσε: «Ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον ένα πρόσωπο που μπορεί να θεωρηθεί συνομιλητής μας με οποιονδήποτε τρόπο». Μαινόμενος ως ταύρος εν υαλοπωλείω, επιτέθηκε και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία κατηγόρησε για τον «περίεργο και ασυνεπή ρόλο της» σε αυτόν τον πόλεμο. Και πρόσθεσε: «Για περισσότερα από 50 χρόνια, τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από έναν τέτοιο Οργανισμό, που έχει κρατήσει μια χώρα, όπως η Τουρκία, να περιμένει στην πόρτα; Δυστυχώς, η εμπιστοσύνη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κλονιστεί». Από την οργή του σουλτάνου δεν γλύτωσαν ούτε οι ΗΠΑ, τις οποίες κατηγόρησε για την υποστήριξή τους στο Ισραήλ και διερωτήθηκε τι γυρεύουν στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και στη Μέση Ανατολή.

Οι οργίλες και υβριστικές αντιδράσεις του Ερντογάν είναι ευεξήγητες: Η Τουρκία επιδιώκει και στην περίπτωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, να διαδραματίσει ρόλο και να έχει λόγο στη διαμόρφωση της μετα-Γάζας εποχής. Προ 20ετίας, ο μέντοράς του, Νταβούτογλου, στο γνωστό βιβλίο του: «Το Στρατηγικό Βάθος. Η διεθνής θέση της Τουρκίας», είχε υποβάλει έντονα ότι: Εάν η Τουρκία θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις υποθέσεις της Μέσης Ανατολής, οφείλει να συγκρουστεί με το Ισραήλ και να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου. Αυτό επιχείρησε κατά τη λεγόμενη «αραβική άνοιξη», και απέτυχε. Το ίδιο επιχειρεί και τώρα. Σε δηλώσεις του, ο Ερντογάν είπε:

«Λέμε για το θέμα της εγγυοδοσίας από την αρχή των γεγονότων. Έχουμε πει ότι αν η Τουρκία έχει εγγυητικό καθήκον, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτό το καθήκον, μπορούμε να γίνουμε εγγυήτρια χώρα. Στην Κύπρο, η Ελλάδα μπορεί να είναι εγγυήτρια χώρα, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι εγγυήτρια χώρα, και αν η Τουρκία είναι εγγυήτρια χώρα, γιατί να μην υπάρχει μια παρόμοια δομή στη Γάζα; Τι θα μπορούσε να είναι πιο φυσικό από το να είναι η Τουρκία εγγυήτρια χώρα στη Γάζα; Εμείς, ως Τουρκία, πρέπει να αναλάβουμε ηγετικό ρόλο. Αυτή θα είναι μια εξέλιξη που σχεδόν διαμορφώνει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον».

Οι φιλοδοξίες του Τούρκου Προέδρου, όπως η Τουρκία διεκδικήσει ηγετικό ρόλο στα πράγματα της μετα-Γάζα εποχής, δεν συγκαλύπτονται. Μόνο που

λογαριάζει χωρίς τον Ισραηλινό, τουλάχιστον, ξενοδόχο, για να μην αναφερθούμε στο Ιράν, στις ΗΠΑ και στη Ρωσία, και στις έκδηλες καχυποψίες όλων σχεδόν των αραβικών χωρών έναντι του ασυγκράτητου μεγαλοϊδεατισμού της Τουρκίας. Πέρα από τις έντονες αντιδράσεις του Ισραήλ εναντίον του Ερντογάν, σκληρά ήταν και τα σχόλια του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ. Ο Γουίλιαμ Ντάροφ, Διευθύνων Σύμβουλος της Διάσκεψης των Προέδρων των Μεγάλων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων, δήλωσε (27/10/2023): «Γνωρίζουμε τώρα ότι είναι ένας τσαρλατάνος που ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο να προωθήσει τη δολοφονία των Εβραίων παρά ένας άνθρωπος της ειρήνης, που ενδιαφέρεται να εμπλακεί με θετικό τρόπο στη Μέση Ανατολή».

Θα ανέμενε κανείς πως, μετά την επιθετική ρητορική Ερντογάν, η χώρα του Αττίλα θα προχωρούσε σε πρακτικά μέτρα εναντίον του Ισραήλ. Τα μόνα… μέτρα που πήρε, ήταν να απαγορεύσει αμερικανικά αναψυκτικά και Δυτικούς καφέδες στα κέντρα και στα καφέ! Όσον αφορά το εμπόριο με το Ισραήλ, αυτό συνεχίζεται αδιατάρακτα! Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Turkish Minute (13/11/2023), οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών αναμένεται να αγγίξουν τα 5.4 δισεκατομμύρια δολάρια (450 εκ. δολάρια κάθε μήνα). Ενδεικτική της υποκρισίας Ερντογάν είναι η αποκάλυψη πως, από την έναρξη του πολέμου (7/10/2023), πάνω από 250 πλοία από την Τουρκία προσέγγισαν ισραηλινά λιμάνια, μεταφέροντας κρίσιμα και χρήσιμα μέταλλα για την πολεμική βιομηχανία του Ισραήλ.

Είναι εμφανές ότι ο σουλτάνος υποκρίνεται ξεδιάντροπα, ωρυόμενος φαρισαϊκά από δήθεν ιερή οργή κατά των «γενοκτόνων» Ισραηλινών, που «σκοτώνουν παιδιά και γυναίκες». Όμως, την ίδια στιγμή, οι συναλλαγές του με το Ισραήλ είναι business as usual. Η εξήγηση είναι απλή: Όλα γίνονται πρώτα για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Τον προσεχή Μάρτιο θα διεξαχθούν τοπικές εκλογές και ο Ερντογάν καλείται να διαχειριστεί μιαν οικονομία με πληθωρισμό που ξεπέρασε το 60%. Και, δεύτερον, φιλοδοξεί να ηγηθεί -έτσι οπτασιάζεται…- του μουσουλμανικού κόσμου.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε έκθεσή της (8/11/2023), είναι καταπέλτης κατά της Τουρκίας. Την κατηγορεί ότι συνεχίζει σε πορεία «δημοκρατικής οπισθοδρόμησης», με «σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της». Αυτή η βάρβαρη χώρα, που δεν έχει ιστορία αλλά βεβαρημένο

ποινικό μητρώο γενοκτονιών σε βάρος Ελλήνων, Αρμενίων, Κούρδων, Αλεβιτών, και ο σουλτάνος της τολμούν θρασύτατα να κατηγορούν άλλους για… γενοκτονία, ενώ οι ίδιοι αριστεύουν σε αυτήν τη γενοκτόνο και εθνοκτόνο πρακτική. Ατιμώρητοι!

Μοιραστείτε με άλλους:

2 Replies to “Κοιτάξτε ποιος κατηγορεί άλλους για εγκλήματα: Ο σουλτάνος Ερντογάν της γενοκτόνου Τουρκίας!”

 1. ‘’Είπεν ο γάδαρος του πετεινού τζιεφάλα’’!
  Έχει την αναίδεια ο τούρκος σουλτάνος του 21ου αιώνα, να κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία! Δεν κοιτάζει τι δική του ιστορία. Τα αίσχη, δολοφονίες αμάχων, βιασμούς και τόσα άλλα κακά που μέχρι πριν πενήντα περίπου χρόνια υπέφερε και υποφέρει η Κύπρος από τον τουρκικό Αττίλα! Αλλά, φταίμε και εμείς! Δεν καταγγείλαμε και δεν συνεχίζουμε να καταγγέλλομε τα όσα κακουργήματα έκανε και συνεχίζει να κάνει η τουρκία εις βάρος της Κύπρου ΔΙΕΘΝΩΣ!
  Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας από τον Μάϊο του 1914, που παρεπιπτόντως έγινε με την καθοδήγηση των Γερμανών συμβούλων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δεν καταγγέλθει διεθνώς. Καμιά Ελληνική κυβέρνηση δεν επέμενε στην διεθνή καταδίκη της τουρκίας και αναγνώριση του περισσότερο από ενός εκατομμυρίου γενοκτονίας Ελλήνων της Μ. Ασίας! Αρκέστηκαν μόνο στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από την Ελληνική Βουλή! Μεγάλη επιτυχία!!!
  Υπάρχουν μαρτυρίες από ξένους επισήμους για το τι έκαμαν οι τούρκοι ‘’τσέτες’’. Η ‘’Μάστιγα της Ασίας’’, του διπλωμάτη Τζορτζ Χόρτον, που υπηρετούσε ως γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Σμύρνη τα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συγκλονιστική προσωπική μαρτυρία. Αυτόπτης μάρτυρας ο Χόρτον, καταδεικνύει τις οργανωμένες σφαγές των Ελλήνων και Αρμενίων από τους Τούρκους και την παθητική στάση που κράτησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις. Ο Γλάδστων επίσης αναφέρεται στις σφαγές των Βουλγάρων από τους τούρκους. Στο βιβλίο του ‘’Μια σύντομη ιστορία της Εγγύς Ανατολής’’ ο καθηγητής William Stearns Davis του Πανεπιστημίου της Minnesota, γράφει για τις τουρκικές θηριωδίες εις βάρος των Βουλγάρων το 1876. Μαρτυρίες υπάρχουν πολλές.
  Οι Αρμένιοι κατόρθωσαν με την επιμονή τους και τον σεβασμό προς όλα τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας, να αναγνωρισθεί διεθνώς η γενοκτονία των Αρμενίων. Θα εκμεταλλευτούμε τα σημερινά γεγονότα εις βάρος της Κύπρου και τις επεκτατικές ορέξεις του σουλτάνου και να καταγγείλουμε την τουρκία διεθνώς για όλα αυτά και να πολεμήσουμε για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της πατρίδας μας ή θα σκύψουμε πάλι το κεφάλι για περισσότερες καρπαζιές και να προσφέρουμε περισσότερα ΜΟΕ; Η Ελληνική κυβέρνηση αυτό κάνει τώρα. Αντιπροσωπεία 300 ατόμων από την τουρκία υπό την ηγεσία του σουλτάνου ξεκινούν ‘’διαβουλεύσεις’’ στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου!
  Εμείς; Θα συνεχίσουμε τα ΜΟΕ και τα παρακάλια;;; Για να συζητήσουμε ΤΙ;;;;

 2. Το βιβλίο του George Horton – Αμερικανοιύ Προξένου στην Σμύρνη κατα την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής – ”The Blight of Asia” – Η Μάστιγα της Ασίας – έχει αναρτηθεί στο διαδύχτιο και μπορείτε να το βρείτε εδώ:
  http://www.hri.org/docs/Horton/HortonBook.htm#_NUMBER_DONE_TO
  Αξίζει να διαβαστεί, γιατί πρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς πέρασαν οι Έλληνες και Αρμένιοι της Μ. Ασίας στα χέρια των νεοτούρκων του Κεμάλ. Κατά τα άλλα ο σημερινός σουλτάνος κατακρίνει άλλους για γενοκτονία!… Αυτή είναι η τουρκική πολιτική για αιώνες…

Comments are closed.