Κάθε σοβαρό και υπεύθυνο κράτος έχει δύο ύψιστες αποστολές: Πρώτον, να διασφαλίζει την ασφάλεια του κράτους και των πολιτών. Δεύτερον, να υπερασπίζεται τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα και δίκαια δι’ όλων των πρόσφορων μέσων και τρόπων.

Η Κυπριακή Δημοκρατία αντιμετωπίζει από το 1974 τον Αττίλα της τουρκικής κατοχής και τον Αττίλα του εποικισμού. Τελευταία, με ένταση αντιμετωπίζει τον Αττίλα του μεταναστευτικού και την απειλή του κορωνοϊού ο οποίος μεταλλάχθηκε και σε κορωνοϊό εθνομηδενιστών. Αυτός ο τελευταίος εκδηλώνεται με απίστευτα επιθετικές, επικριτικές και προσβλητικές μορφές εναντίον της κυβέρνησης Αναστασιάδη, του κράτους και, προπάντων, εναντίον της εθνικής, βιολογικής και κρατικής ύπαρξης του κυπριακού λαού.

Εκφραστές αυτής της μορφής του κορωνοϊού είναι μία περίεργη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η Unite Cyprus Now, που υπερηφανεύεται και δημόσια ως η «No Bullshit» Οργάνωση! Τα μέλη της απαιτούν το Κυπριακό να λυθεί τώρα. Και εννοούν, βέβαια, λύση τουρκικών, όχι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Σε πλήρη συγχορδία με ομοϊδεάτες τους, Τ/κύπριους, κατηγορούν τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θέλει «τακσίμ», δηλ. διχοτόμηση επειδή έκλεισε μερικά οδοφράγματα και τους… εμποδίζει να μεταβούν στα κατεχόμενα για να χαριεντιστούν με τους κατακτητές και ληστές της γης μας.

Δεν θα κάνω τον δικηγόρο του Ν. Αναστασιάδη. Άλλωστε, άπειρες φορές τον έχω επικρίνει σκληρά και διαφωνώ έντονα με την πολιτική του στο Κυπριακό. Πρόσφατα, έκλεισε μερικά κατοχικά οδοφράγματα για να περιορίσει, είπε, τους κινδύνους του κορωνοϊού. Η απόφασή του πάσχει. Όφειλε να κλείσει ΟΛΑ τα οδοφράγματα, για τους εξής λόγους:

Πρώτον, το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ως δήθεν τρόπου επαφής και επικοινωνίας των δύο κοινοτήτων ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΕΙ την τουρκική κατοχή και εδραιώνει το κατοχικό ψευδοκράτος. Τι λειτουργούν στα οδοφράγματα; Αστυνομία, τελωνείο, έλεγχος προσώπων και προϊόντων, έλεγχος ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Σε τι διαφέρουν από «σύνορα» μεταξύ δύο κρατικών οντοτήτων;

Δεύτερον, το κλείσιμο μερικών κατοχικών οδοφραγμάτων επέτρεψε στους εθνομηδενιστές του Unite και στο ΑΚΕΛ, οι μεν να ωρύονται ότι δεν μπορούν να μεταβούν στα κατεχόμενα και ότι, τάχα, αυτή η ενέργεια είναι φασιστική! Το δε ΑΚΕΛ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί στη διχοτόμηση και δεν θέλει λύση, ενώ εδώ και μέρες επιμένει να απαιτεί… επιστημονική τεκμηρίωση της απόφασης για τον κορωνοϊό.

Τρίτον, ενώπιον τον φωνασκιών του ΑΚΕΛ και των «ειρηνευτών της φακής» των  Unite, η κυβέρνηση δικαιολογήθηκε ότι δεν είχε επαρκές ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό για να επανδρώσει και τα υπόλοιπα κατοχικά οδοφράγματα. Καραμπινάτες ανοησίες! Απλώς, χωρίς στρατηγικό σχέδιο δράσης, ενήργησε ενστικτωδώς και επέτρεψε, ένα ύψιστο, κρίσιμο ζήτημα δημόσιας υγείας να μετατραπεί σε πολιτική και κομματική διελκυστίνδα.

Τέταρτον, η κυβέρνηση είναι εντεταλμένη από το λαό να μεριμνά για την υγεία των πολιτών. Γιατί, λοιπόν, ο Πρόεδρος και ο Κυβ. Εκπρόσωπος, συνεπικουρούμενοι από τον ΔΗΣΥ, καθημερινά δικαιολογούνται στους τουρκοφρενείς Unite και στο αλαλάζον ΑΚΕΛ;

Όλοι γίναμε μάρτυρες αθλιοτήτων των Unite εναντίον αστυνομικών οργάνων και εθνοφρουρών. Είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να εκδηλώνεται και να διαμαρτύρεται για ό,τι τον ενοχλεί ή τον προβληματίζει. Αυτά που συμβαίνουν, όμως, με τους Unite, με την υποκίνηση του ΑΚΕΛ ή και άλλων, ξεπερνούν πλέον τα όρια της ανοχής. Προκαλούν αφόρητα! Αυτοί οι εθνομηδενιστές και όσοι ευδιάκριτα κρύπτονται πίσω τους καμώνονται πως δεν ξέρουν ότι:

-Τα οδοφράγματα, τα έστησε η τουρκική εισβολή και κατοχή της πατρίδας μας.

-Η κατοχική Τουρκία απειλεί καθημερινά την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο τουρκικός στόλος πολιορκεί εδώ και μήνες το νησί. Τουρκικά ερευνητικά σκάφη και γεωτρύπανα παραβιάζουν την κυπριακή και ευρωπαϊκή ΑΟΖ. Ο Αττίλας έχει προωθηθεί, εκτός από τα Στροβίλια, και σε άλλες περιοχές.

-Η κατοχική Τουρκία διοχετεύει οργανωμένα παράνομους μετανάστες προς τις ελεύθερες περιοχές με ξεκάθαρο στόχο να αλλοιώσει τη δημογραφική σύνθεση τους.

-Η γραμμή Αττίλα ΔΕΝ είναι σύνορο, όπως ηλιθίως αναγραφόταν σε πανό των Unite, ενώ συγκρούονταν ξανά με αστυνομικούς και εθνοφρουρούς μας. Είναι η γραμμή κατάπαυσης του πυρός επειδή από τον Αύγουστο του 1974 βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με την εισβολική Τουρκία.

-Οι Unite φωνάζουν ότι θέλουν λύση τώρα. Όμως, η λύση που θέλουν, είναι τουρκικών προδιαγραφών. Με απλά λόγια να καταπιούμε και να χωνέψουμε την κατοχή, τον εποικισμό και την εθνοκάθαρση, την αρπαγή και λεηλασία των περιουσιών, των ιερών και των οσίων μας και να… αγκαλιαστούμε με τους σφαγείς, βιαστές και κατακτητές μας.

Τι να πει κανείς… Αλλ’ είναι και το ΑΚΕΛ. Προφανώς ζήλωσε εκείνη την ασύγγνωστη συμπεριφορά Αναστασιάδη, το 2004. Έτσι, οι δύο ευρωβουλευτές του, ο Τ/κ Νιαζί Κιζίλγιουρέκ και ο Γ. Γεωργίου, κατάγγειλαν την Κυπριακή Δημοκρατία στο Ευρωκοινοβούλιο επειδή τόλμησε να πάρει έστω ημίμετρα για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Ο ΓΓ του κόμματος, Α. Κυπριανού, δεν περνά ημέρα χωρίς να μηρυκάζει τα περί «επιστημονικής τεκμηρίωσης» και να επιμένει ότι ο Πρόεδρος οφείλει να κάνει τα πάντα ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος για λύση. Διαφορετικά, θα μας οδηγήσει στη διχοτόμηση. Κύριε των Δυνάμεων! Μα, δεν είναι ο ευρωβουλευτής του, Γ. Γεωργίου, ο οποίος, σε εκπομπή του ΣΙΓΜΑ (5.3.2020) και σε σχετική ερώτηση της συναδέλφου, Μαρίνας Χατζηκώστα, είπε δύο φορές τα εξής πρωτοφανή:

«Τα σύνορα μας είναι στην Πράσινη Γραμμή. Ξέρετε ότι όλοι αυτοί (οι παράνομοι μετανάστες) έρχονται με σαπιοκάραβα, θα φυλάμε και τις θάλασσες; Πώς θα τις φυλάμε;». Άρα, ποιος δέχτηκε ήδη τη διχοτόμηση; Το ΑΚΕΛ και η ηγεσία του!

Οι θέσεις τις οποίες το ΑΚΕΛ διατυμπανίζει ελάχιστα απέχουν από εκείνες του πεφιλημένου του Άντρου, Τούρκου ΥπΕξ, Τσαβούσογλου. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υιοθετήσει την αισχρή παρέμβαση της Εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, ανεκδιήγητης Σπέχαρ, ότι η Ειρηνευτική Δύναμη για πρώτη φορά επικρίνει την Κ. Δημοκρατία για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων και αυτό «πρέπει να μας προβληματίσει».

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, όμως, προβληματίζεται και εκνευρίζεται από άλλα: Αφού οι Unite και όσοι άλλοι τουρκολάγνοι καίγονται τόσο πολύ να μεταβαίνουν στα κατεχόμενα, γιατί δεν εγκαθίστανται μόνιμα εκεί ώστε να απολαμβάνουν την τουρκική κατοχή χωρίς να υποχρεώνονται να φωνάζουν ότι θα έχουμε διχοτόμηση;

Από την άλλη, αφού το ΑΚΕΛ αναγνωρίζει ως «σύνορα» τη Γραμμή Αττίλα, γιατί ξελαρυγγίζεται καθημερινά ότι αν δεν λύσουμε το Κυπριακό – ως εάν εμείς να ευθυνόμαστε και όχι η κατοχική Τουρκία – τότε θα έχουμε διχοτόμηση;

Τόσα χρόνια το εθνομηδενιστικό κομματικό και πολιτικό κηφηνείο, με επικεφαλής την ηγεσία του ΑΚΕΛ και περίεργες, υποκινούμενες ΜΚΟ και τουρκοσειρές που προβάλλονται ακόμα από συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίκτυο, έχουν ενσταλάξει στις καρδιές αρκετών Ελλήνων την παραίτηση, την παχυλή αδιαφορία, την ωραιοποίηση και κατάποση της κατοχής, της ληστείας του τόπου μας και την αποδοχή τετελεσμένων.

Τώρα που το κράτος επιχειρεί να αντιδράσει για τον κορωνοϊό και τον εθνικό κίνδυνο των παράνομων μεταναστών, όλος αυτός ο αηδής εσμός ωρύεται και απαιτεί να ανοίξουν όλα τα κατοχικά οδοφράγματα ώστε ιατρικά και μεταναστευτικά η Κύπρος να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Διερωτώμεθα: Γιατί όλοι αυτοί δεν φιλοξενούν αρκετούς από τους παράνομους μετανάστες στα σπίτια τους;

Μοιραστείτε με άλλους: