Ανεξάρτητα από την επέλαση και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να επιδείξουν άρρηκτη ενότητα και ομοψυχία λαού και ηγεσίας, γνήσιο πατριωτισμό, αγωνιστικότητα και αντίσταση στον επιτιθέμενο τουρκισμό. Ταυτόχρονα, οφείλουν να ισχυροποιήσουν την άμυνα με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και στρατιωτικές συμμαχίες με φίλες χώρες. Για να μην υποστούμε ένα τρισχειρότερο 1974

Εδώ και χίλια χρόνια μετά τη μάχη του Μαντζικέρτ (26 Αυγούστου 1071), ο Ελληνισμός βρίσκεται αντιμέτωπος, πολεμά και υποφέρει από τον αδίστακτο τουρκισμό. Ατυχήσαμε, γεωγραφικά, να είμαστε γείτονες με έναν βάρβαρο, απολίτιστο και εχθρικό λαό. Όσα συμβαίνουν τελευταία στον Έβρο, αποτελούν ακόμα ένα παράδειγμα της τουρκικής βαρβαρότητας. Συνιστούν έναν αδίστακτο υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος, σε πρώτο στάδιο, και κατά της Κύπρου, σε δεύτερο.

Τι είναι υβριδικός πόλεμος; Ο στρατηγός Κωσταράκος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τον προσδιόρισε (4.3.2020) ως εξής: «Περιλαμβάνει στρατιωτικά συμβατικά, πολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά, πληροφοριακά και προπαγανδιστικά μέσα, αλλά και ανορθόδοξες ή και τρομοκρατικές τακτικές με πειθαναγκασμό, με ενδεχόμενη χρήση ελεγχόμενης ή ανεξέλεγκτης βίας, εγκληματικές πρακτικές, ψυχολογικές επιχειρήσεις και κυβερνοπόλεμο αλλά και οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα παρουσιασθεί, με σκοπό την επίτευξη των τεθέντων στόχων».

Από τον περ. Μάιο 2019, ξεκίνησε εν πλήρη δυνάμει ο υβριδικός πόλεμος κατά της Ελλάδος και της Κύπρου. Η Τουρκία εισέβαλε και κατέκτησε σημαντικό τμήμα της κυπριακής ΑΟΖ, και γεωτρύπανά της την τρύπησαν. Έκτοτε το νησί πολιορκείται από τον τουρκικό στόλο. Ο Αττίλας επεκτάθηκε και στην ξηρά και επιτίθεται στην Ελλάδα, κυρίως μετά την έκνομη συμφωνία της με τη Λιβύη. Ο Έβρος είναι το πεδίο δοκιμής της ελληνικής και ευρωπαϊκής αντίστασης στην τουρκική επιθετικότητα και, από την άλλη, είναι η προσπάθεια επιβολής της Τουρκίας διά της κρατικής και εθνικής αποδόμησης της Ελλάδος.

Η Τουρκία εργαλειοποιεί τους μετανάστες και πρόσφυγες με ναζιστικές και φασιστικές μεθόδους. Επειδή στη Συρία υπέστη ήττα και ταπείνωση από τον εποχικό φίλο του, Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, ο Ερντογάν επιτίθεται κατά της Ελλάδος και της Κύπρου διά των μεταναστών. Υβρίζει, ψεύδεται και απειλεί. Απαιτεί να εκβιάσει την Ευρώπη να του δώσει περισσότερα χρήματα και να ανοίξει τις πύλες της για να εισβάλουν τα 80 εκ. Τούρκοι. Παράλληλα, μεθοδεύει να φινλανδοποιήσει και να ισλαμοποιήσει την Ελλάδα – και την Κύπρο.

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε δηλώσεις του, διαζωγράφισε (8.3.2020) τον εφιάλτη της Ελλάδος και της Ευρώπης. Προειδοποίησε πως εκατομμύρια ανθρώπων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν για την Ευρώπη «εάν πέσουν τα τουρκο-ελληνικά σύνορα», καθώς, κατά την άποψή του, «έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν για την Ευρώπη, εάν έχουν την εντύπωση ότι θα περάσουν».

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζιοζέπ Μπορέλ, σε δηλώσεις του (6.3.2020), κάλεσε τους μετανάστες να μη μεταβαίνουν στα σύνορα με την Ελλάδα, όπως τους εξωθεί, απειλώντας τους, η Τουρκία. «Αν κάποιος σας πει πως μπορείτε να πάτε στα σύνορα, επειδή τα σύνορα είναι ανοικτά και πως μπορείτε να πάτε ελεύθερα στην Ελλάδα ή στην Κύπρο, αυτό δεν είναι αλήθεια», πρόσθεσε.

Η Τουρκία απαιτεί να ενταχθεί στην ομάδα των ευρωπαϊκών κρατών «a la turca». Για τρεις, κυρίως, λόγους. Πρώτον, εκμεταλλεύεται αδίστακτα τον φόβο των Ευρωπαίων, τους οποίους εκβιάζει ότι θα πλημμυρίσει με εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες. Γι’ αυτό αξιώνει περισσότερα χρήματα. Δεύτερον, ξέρει ότι οι ΗΠΑ και η Δύση δεν επιθυμούν να την δωρίσουν στον Πούτιν επειδή τη θέλουν στο δυτικό μαντρί. Τρίτον, τα συμφέροντα – αμυντικά, στρατηγικά, γεωπολιτικά, ενεργειακά, οικονομικά, κ.λπ. – μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, του ΝΑΤΟ και της Δύσης στην Τουρκία, είναι τεράστια.

Ο Ερντογάν παίζει σε δύο πεδία: Και με τους δυτικούς-Ευρωπαίους και με τον Πούτιν. Μέλος του ΝΑΤΟ, μεν, αλλά αγοράζει πυραύλους από τον εχθρό της Συμμαχίας, Πούτιν. Δεν σέβεται καμία συμφωνία. Παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. Προκαλεί μαζική έξοδο απελπισμένων ανθρώπων, τους οποίους εργαλειοποιεί απάνθρωπα για να εκβιάζει τη Δύση και να επιτίθεται υβριδικά στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Όπως ο στρατηγός Κωσταράκος επισημαίνει, η Τουρκία έχει στην πολιτική εργαλειοθήκη της και ήδη αξιοποιεί αδίστακτα, τρία «Μ»: «Μigrants, Μilitary, Μosques, δηλαδή: Μετανάστες, Ένοπλες Δυνάμεις και Τζαμιά. Αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα, συνήθως χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, με το ένα να συμπληρώνει το άλλο ή και τα δυο υπόλοιπα».

Πώς η Τουρκία ενεργεί κατά της Ελλάδος και της Κύπρου; Αξιοποιεί και χρησιμοποιεί, με πρωτοφανή και ασύλληπτη απανθρωπιά, τους μετανάστες ως υβριδικό υπερόπλο. Ο στόχος είναι να μουσουλμανοποιήσει, να εξισλαμίσει και να υποτάξει τις δύο χώρες χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα. Και, φυσικά, να εξισλαμίσει και την «άπιστη Ευρώπη». Τα κατεχόμενά μας έχουν γεμίσει με τζαμιά, εποίκους και παράνομους μετανάστες, πολλοί από τους οποίους διοχετεύονται στις ελεύθερες περιοχές. Ανεξάρτητα από την επέλαση και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να επιδείξουν άρρηκτη ενότητα και ομοψυχία λαού και ηγεσίας, γνήσιο πατριωτισμό, αγωνιστικότητα και αντίσταση στον επιτιθέμενο τουρκισμό. Ταυτόχρονα, οφείλουν να ισχυροποιήσουν την άμυνα με νέα εξοπλιστικά προγράμματα και στρατιωτικές συμμαχίες με φίλες χώρες. Για να μην υποστούμε ένα τρισχειρότερο 1974.

Μοιραστείτε με άλλους: