Το 1963, κατ’ εντολήν της Τουρκίας, οι Τ/κ έκαναν πραξικόπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το 1974 πανηγύρισαν την… απελευθέρωσή τους από τα αιμοσταγή «ειρηνοποιά» Μεχμετζίκ. Το 1983 ανακήρυξαν το ψευδοκράτος. Σήμερα, απαιτούν λύση δύο κρατών, κυριαρχική ισότητα και αναγνώριση. Με αυτούς τους πραξικοπηματίες, εχθρούς και προδότες, η τουρκοφρενής ηγεσία μας επιμένει να τουρκέψει την Κύπρο διά της αγγλοτουρκοδιζωνικής

Τα διαβατήρια και οι ταυτότητες που παραχωρούνται στους πολίτες ενός κράτους είναι επίσημα κρατικά έγγραφα. Κάθε πολίτης-κάτοχος αυτών των εγγράφων, νομιμοφρόνως οφείλει να τα σέβεται, να τα προστατεύει, να τα διαφυλάσσει και, όταν απαιτείται, να τα επιδεικνύει μόνο σε νόμιμες Αρχές. Δεν περνά ημέρα χωρίς οι δύστηνοι πολίτες της πανταχόθεν υπονομευόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας να βρίσκονται μπροστά σε νέες, θλιβερές εκπλήξεις.

Είναι πασιφανές ότι, από το 1960 και εντεύθεν, τον τόπο κυβερνά μια αδίστακτη, ασύδοτη και ατιμώρητη κομματική, πολιτική και οικονομική ελίτ, η οποία ενεργεί ως συμμορία. Τα μέλη της, πασίγνωστα σε όλους, δεν ενδιαφέρονται για την πρόοδο και την προκοπή της Κύπρου. Αντίθετα λεηλατούν και νέμονται προκλητικά τους πόρους της. Δεν νοιάζονται για τη σωτηρία της από τον Τούρκο εισβολέα και κατακτητή, αλλά γίνονται αυτόβουλα και συνεργοί στην επιχειρούμενη τουρκοποίησή της, διά της αγγλοτουρκοδιζωνικής.

Κάθε φορά που οδηγούν τον τόπο σε κρίση και καταστροφή -1963-64, 1974, 1999, 2013, σήμερα- έχουν ένα κωμικό επιχείρημα: Ήταν «αδήριτη ανάγκη», ή τους έβαλαν το «πιστόλι στον κρόταφο». Μέχρι σήμερα ουδείς σχεδόν τιμωρήθηκε και ουδείς σχεδόν απολογήθηκε. Ούτε ένας έκανε χαρακίρι από αξιοπρέπεια και σεβασμό στους πολίτες. Θα μείνουμε στα «χρυσά διαβατήρια» προς ξένους λεφτάδες και στα διαβατήρια και ταυτότητες που παραχωρήθηκαν αφειδώς σε Τ/κύπριους, αξιωματούχους του κατοχικού ψευδοκράτους και σε εποίκους από τέσσερεις Κυβερνήσεις: Κληρίδη, Τάσσου, Χριστόφια, Αναστασιάδη.

Η υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων» είναι η αποθέωση της διαπλοκής, της εξάρτησης και της λεηλασίας πλούτου. Δήθεν αυτά δίνονταν σε μια περίοδο που η Κύπρος ήταν οικονομικά γονατισμένη και, άρα, είχε ανάγκη χρημάτων για να αντιμετωπίσει, τι; Τον οικονομικό όλεθρο, στον οποίο την έσυραν οι κυβερνήσεις Χριστόφια και Αναστασιάδη! Διεθνείς Οργανισμοί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

πλειστάκις και για χρόνια προειδοποιούσαν τη Λευκωσία για την οικονομική ασωτία της. Καμία ανταπόκριση και καμία συμμόρφωση προς υποδείξεις και προειδοποιήσεις.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, που προεκλογικά κόμπαζε ότι δεν θα αποδεχτεί κούρεμα, πήγε στις Βρυξέλλες και εκεί, μας είπε με ανέμελη επιτήδευση, «του έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο». Δεν θα του υποβάλουμε γιατί δεν αυτοκτόνησε αλλά, τουλάχιστον, ας μην εμπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών. Ποιοι καρπώθηκαν τα δισεκατομμύρια από τα «χρυσά διαβατήρια», για τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία διασύρθηκε ευρωπαϊκά και εξευτελίστηκε διεθνώς; Δικηγόροι (και το γραφείο του Προέδρου), ελεγκτικά γραφεία, εργολάβοι, γαμπροί, συγγενείς και κουμπάροι. Ο Φόρος Εισοδήματος, δηλ. τα κρατικά ταμεία, τι εισέπραξε από αυτές τις δοσοληψίες;

Τώρα, ξέσπασε άλλο, πιο φοβερό και πιο επικίνδυνο σκάνδαλο με τα εκατοντάδες χιλιάδες διαβατήρια και ταυτότητες, που χορηγήθηκαν σε Τ/κ, αξιωματούχους του κατοχικού μορφώματος και, κυρίως, σε εποίκους. Από χρόνια αυτό συνέβαινε, δήθεν για λόγους πολιτικής. Το επιχείρημα είναι ότι οι Τ/κ είναι συμπατριώτες μας και, άρα, δικαιούνται. Συμπατριώτης είναι εκείνος που μοιράζεται με τους άλλους, δηλ. εμάς τους Έλληνες, το ίδιο όραμα για την κοινή πατρίδα. Οι Τ/κ, αξιωματούχοι του κατοχικού εκτρώματος και οι εκ Τουρκίας έποικοι ουδέποτε είχαν κοινό όραμα με τους Έλληνες.

Από το 1956 οι Τούρκοι έχουν ένα στόχο: Την επανάκτηση της Κύπρου και την υπαγωγή της υπό τουρκικό έλεγχο ως ελεεινό προτεκτοράτο. Εγκλήματα δικών μας συνέβαλαν ώστε σήμερα οι Τούρκοι να βρίσκονται στο παρά ένα της τουρκοποίησης. Θα ανέμενε κανείς ότι, ενώπιον αυτού του εφιάλτη, η αδίστακτη κομματική, πολιτική και οικονομική συμμορία τουλάχιστον θα ορρωδούσε και θα ανέκρουε πρύμναν στα ανόσια σχέδιά της. Αλλ’ όχι!

Όπως αποκάλυψε ο Τ/κ συνάδελφος, Σενέρ Λεβέντ, από το 2000 (επί προεδρίας Κληρίδη) άρχισε η χορήγηση διαβατηρίων σε Τ/κ, όπως στον νυν ψευδοπρωθυπουργό και στη σύζυγό του, από Ε/κ συνδικαλιστές. Την περ. Τετάρτη, ο υβριστής και διατεταγμένος υπονομευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατοχικός Τατάρ, παραδέχτηκε ότι και αυτός έχει διαβατήριο. Όπως και 9 στους 11 αξιωματούχοι της ψευδοκυβέρνησης. Ο πράκτορας της Τουρκίας, Τατάρ και οι συνεργάτες του, αφιονισμένοι υπονομευτές και εντεταλμένοι πολέμιοι της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν διαβατήρια που τους χορηγήθηκαν από τέσσερεις κυβερνήσεις: Κληρίδη, Τάσσου, Χριστόφια και Αναστασιάδη.

Ο Τατάρ δήλωσε ότι δεν είναι συμπατριώτης του Αναστασιάδη όπως και άλλοι αξιωματούχοι του ψευδοκράτους και Τ/κύπριοι. Σωστά! Όλοι αυτοί πρακτορεύουν την επιθετική πολιτική της Τουρκίας εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι ορκισμένοι εχθροί της. Στηρίζουν ένα κατοχικό, παράνομο μόρφωμα. Δεν είναι πλέον συμπατριώτες επειδή ήδη έχουν προδώσει έναν τόπο που διεκδικούν, ψευδώς, ως πατρίδα τους, ενώ παινεύονται ότι είναι υπερήφανα εγγόνια των Οθωμανών που τον κατέκτησαν το 1571. Γι’ αυτό ΔΕΝ δικαιούνται ούτε διαβατήριο ούτε ταυτότητα. Πότε θα αφαιρεθούν;

Το 1963, κατ’ εντολήν της Τουρκίας, οι Τ/κ έκαναν πραξικόπημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το 1974 πανηγύρισαν την… απελευθέρωσή τους από τα αιμοσταγή «ειρηνοποιά» Μεχμετζίκ. Το 1983 ανακήρυξαν το ψευδοκράτος. Σήμερα, απαιτούν λύση δύο κρατών, κυριαρχική ισότητα και αναγνώριση. Με αυτούς τους πραξικοπηματίες, εχθρούς και προδότες, η τουρκοφρενής ηγεσία μας επιμένει να τουρκέψει την Κύπρο διά της αγγλοτουρκοδιζωνικής.

Μοιραστείτε με άλλους: