«Η ΔΔΟ θα είναι η οριστική ταφόπλακα όχι μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά της Κύπρου και ιδιαίτερα του πολιτισμού και των ανθρώπων της. Ουδαμού στον κόσμο μια μειονότητα 18% του πληθυσμού έχει γίνει κάτοχος του 50% της κρατικής εξουσίας με όλες τις συνέπειες (εκ περιτροπής προεδρία κ.ά.). Διότι, εκτός άλλων, στηρίζεται στη ρατσιστική αρχή της φυλετικής και εθνικής διάκρισης»

Δεν υπάρχουν φιλέλληνες ή ανθέλληνες, όπως τους εκλαμβάνει η αντίληψη αρκετών Ελλήνων. Υπάρχουν μόνο εποχικοί φίλοι ή εχθροί. Στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής, τα σοβαρά κράτη έχουν δύο μεγάλους στόχους: Την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων τους,δι’ όλων των μέσων, και την υποστήριξη της ασφάλειάς τους. Όπως ο Λόρδος Πάλμερστον, κατ’ αποστροφήν του Θουκυδίδη, έχει διακηρύξει: «Τα έθνη δεν έχουν σταθερούς φίλους ή εχθρούς. Έχουν μόνο σταθερά συμφέροντα».

Η Κυπριακή Δημοκρατία την περ. Δευτέρα (30/8/2021), σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, διά του Προέδρου Αναστασιάδη, απένειμε τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου Γ΄, στον Αμερικανό Γερουσιαστή και Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Ήταν μια επιβαλλόμενη τιμή προς έναν πολιτικό, ο οποίος εργάζεται άοκνα για την ανάπτυξη των κυπρο-αμερικανικών σχέσεων και, κυρίως, για την επίλυση του Κυπριακού.

Οι θέσεις Μενέντεζ και οι σκληρές επικρίσεις του κατά της τουρκικής κατοχής και του σουλτάνου είναι περισσότερο ελληνικές από εκείνες πολιτικών στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έπλεξε το εγκώμιο του Αμερικανού Γερουσιαστή και τον ευχαρίστησε για όσα πράττει υπέρ της Κύπρου και ειδικά για την Αμμόχωστο. Από την πλευρά του, ο Μενέντεζ υπογράμμισε ότι είναι υπέρμαχος στην προώθηση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κύπρο και την Ελλάδα, και υπογράμμισε:

«Η δέσμευσή μου σε αυτήν τη σχέση, στην Κύπρο, είναι βαθιά, μακρόχρονη και θα υπάρχει όσο είμαι Γερουσιαστής. Ο στόχος μου είναι να δω και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να αποχωρεί από το νησί».

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής υποστήριξε την, επιδιωκόμενη από την ελληνική πλευρά, λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Γιατί να μην το κάνει αφού είναι το απελπισμένο λάβαρο των Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ; Αν κάποιος ανέμενε ότι ο Μενέντεζ θα στήριζε άλλη λύση, είναι εκτός πραγματικότητας. Οι ξένοι και ο Μενέντεζ δεν μπορεί να είναι βασιλικότεροι των ηγετών μας.

Ο Αμερικανός Γερουσιαστής θα αγωνίζεται, είπε, μέχρι να δει «και τον τελευταίο Τούρκο στρατιώτη να αποχωρεί από το νησί». Θα απογοητευτεί! Η διζωνική τερατουργία, την οποία οι Ν. Αναστασιάδης, Αβ. Νεοφύτου, Στ. Στεφάνου και Ν. Παπαδόπουλος ηράσθησανεμμανώς, δεν θα εξαναγκάσει και τον τελευταίο Αττίλα να αποχωρήσει από το νησί. Αντίθετα! Ας ανατρέξουμε σε έναν βαθύτατο γνώστη και μελετητή της τουρκικής πολιτικής, τον καθηγητή Νεοκλή Σαρρή. Σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα, «Σημερινή», λίγο καιρό πριν φύγει εξαιτίας του καρκίνου (2011), ξεκαθάρισε:

«Η επιχειρούμενη λύση είναι χειρότερη της διχοτόμησης, γιατί ο μοιραίος εκτουρκισμός θα συμβεί επί ολόκληρης της Μεγαλονήσου, όπου ο δημογραφικός παράγοντας υπερακοντίζει τις σημερινές συνθήκες, κάτι που προβλέπει και ο (Νιχάτ)Ερίμ (στις γνωστές εκθέσεις του). Συνεπώς η ΔΔΟ μάλλον δεν αποτελεί επανένωση της Κύπρου αυτής καθαυτής, αλλά θα σημάνει την οιονεί Ένωση ολοκλήρου της Κύπρου με την Τουρκία, τη μετατροπή της Κύπρου σε ένα οικτρό προτεκτοράτο της Τουρκίας!».

Και πρόσθεσε κατηγορηματικά:

«Θα πρέπει να τονιστεί, όσο πιο εμφαντικά μπορεί, ότι η ΔΔΟ θα είναι η οριστική ταφόπλακα όχι μόνο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά της Κύπρου και ιδιαίτερα του πολιτισμού και των ανθρώπων της. Ουδαμού στον κόσμο μια μειονότητα 18% του πληθυσμού έχει γίνει κάτοχος του 50% της κρατικής εξουσίας με όλες τις συνέπειες (εκ περιτροπής προεδρία κ.ά.). Διότι, εκτός άλλων, στηρίζεται στη ρατσιστική αρχή της φυλετικής και εθνικής διάκρισης.

»Και ενώ οι πρόσφυγες σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να επιστρέψουν -ακόμη και σ’ εκείνη την απίθανη των περιπτώσεων που θα τους επιτραπεί- εφ’ όσον η περιρρέουσα ατμόσφαιρα θα είναι εντελώς ξένη και το περιβάλλον όχι φιλικό, οι έποικοι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα ένα πολύ μεγάλο τμήμα των γηγενών Τ/κ να εγκαθίσταται στον Νότο, μη μπορώντας και αυτοί να υποφέρουν την κατάσταση. Η Τουρκία, μετά την κυοφορούμενη λύση, θα είναι σε θέση να ελέγχει ολόκληρη τη Μεγαλόνησο.

»Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με τη ΔΔΟ η Κύπρος θα μετατραπεί σε ελεεινό και οικτρό προτεκτοράτο της Τουρκίας, με συνέπεια, σε βάθος χρόνου της επόμενης τριακονταετίας, να εκτουρκιστεί και εξισλαμιστεί σε μέγιστο βαθμό, ενώ αριθμητικά θα υπάρχει αντιστροφή της σημερινής σχέσης των Ε/κ προς τους γνήσιους Τ/κ. Συνεπώς η ΔΔΟ για κάθε νουνεχή και σώφρονα και, προπαντός, σκεπτόμενο άνθρωπο είναι μια λύση πολύ πιο οδυνηρή και από αυτήν ακόμη τη Διχοτόμηση».

Η Κύπρος, διά της τουρκοδιζωνικής, θα μετατραπεί σε ένα ελεεινό, οικτρό προτεκτοράτο της Τουρκίας. Σε διάστημα λιγότερο των 20 χρόνων θα εκτουρκιστεί και θα εξισλαμιστεί. Ήδη αλλοιώνεται ο δημογραφικός χαρακτήρας της. Ακούει έστω και ένας από τους ανεπαρκείς ηγέτες αυτού του δύσμοιρου τόπου;

Αναστασιάδης, Νεοφύτου, Στεφάνου και Παπαδόπουλος έμειναν αγκιστρωμένοι στην τουρκοδιζωνική, επειδή η εκκωφαντική πολιτική ανεπάρκειά τους δεν τους επιτρέπει, πρώτον, να απορρίψουν, έστω και τώρα, την τουρκοδιζωνική και, δεύτερον, να χαράξουν μία νέα στρατηγική απελευθέρωσης, δι’ όλων των μέσων και με κάθε κόστος. Βολεύονται με την τουρκοδιζωνική. Και,βολευόμενοι, συνεργούν ανέμελα στην εκκόλαψη του εκτουρκισμού και εξισλαμισμού της Κύπρου.

Μοιραστείτε με άλλους:

One Reply to “Αγαπητέ κ. Μενέντεζ, με τη διζωνική τερατουργία η Κύπρος θα τουρκέψει…”

  1. Δυστυχώς και πάλι αγαπητέ κ. Ιακωβίδη, αυτά που γράφετε και στα δύο τελευταία σας άρθρα, είναι πάρα πολύ σωστά! Η στάση της τουρκίας για τα τελευταία εβδομήντα τόσα χρόνια εμπράκτως αποδεικνύει τις επεκτατικές τους βλέψεις και επιδιώξεις. Σύμμαχοί τους η Αγγλία, που και πάλι εφαρμόζει το ’διαίρει και βασίλευε’, ένα ‘όπλο‘ που το χρησιμοποίησε όπου πάτησε το πόδι της, Ινδία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη κλπ. κλπ., όπου για δεκάδες τώρα χρόνια δεν υπήρξε πραγματική ειρήνη. Τόσον η Αγγλία όσον και η τουρκία έχουν μακροπρόθεσμα σχέδια και προγραμματισμό. Βαδίζουν πάνω σε ένα σχέδιο με απότερον σκοπό να βάλει η τουρκία χέρι σε ολόκληρη την πατρίδα μας. Δυστυχώς εμείς όχι μόνο σχέδιο δεν έχουμε, αλλά μόνοι καταπατούμε τα δικαιώματα μας και ανοίγουμε διάπλατα τις πόρτες, στρώνοντας κόκκινο χαλί προσφέροντάς τους και την υπόλοιπη πατρίδα μας. Δεν μάθαμε το μάθημά μας από τα ολέθρια αποτελέσματα του προδοτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου 1974. Ο Πατέρας μου έκανε συχνά την εξής παρομοίωση. ¨Ένας γάτος βρήκε μιά λίμα που είχε πέσει πάνω μια σταγόνα αίμα. Άρχισε να γλύφει και να γλύφει το αίμα. Γλύφοντας τη λίμα άρχισε να λιώνει η γλώσσα του, αλλά ο γάτος συνέχισε να γλύφει, χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτό που έγλειφε ήταν το δικό του αίμα, μέχρι που δεν είχε πιά γλώσσα! Και εμείς αυτό κάνουμε για χρόνια. Αν δεν ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε τι μας επιφυλάσσει ο μέλλον ακολουθώντας αυτήν την ολέθρια πορεία κάποια μέρα θα έχουμε μια μεγάλη έκπληξη! Αλλά τότε θα είναι πολύ, πολύ αργά…

Comments are closed.