Εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορεί ένα θλιβερό ανέκδοτο: «Θα αναλάβω τις πολιτικές ευθύνες που μου αναλογούν». Δηλαδή, κορόιδα Κυπραίοι, σας περιπαίζω, σας γελοιοποιώ, σας εξευτελίζω, σας προσβάλλω, ασεβώ στις προσδοκίες σας, σας εξαπατώ! Όμως με ξαναψηφίζετε ώστε ο εμπαιγμός, η προσβολή και ο εξευτελισμός σας να γίνουν τέλεια! This is Cyprus, ρε! Αυτή η άθλια Κύπρος των σπουδαρχίδων, μας προκαλεί έμετο και οργή!

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν τα πάει καλά με την πολιτική ευθύνη. Από δεκαετίες έχει πάρει διαζύγιο από την πολιτική ευθιξία. Παρά τις πομπώδεις διακηρύξεις του, όχι μόνο δεν σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία αλλά και προκαλεί τους πολίτες, τους οποίους εκλαμβάνει ως άνοα αρνιά. Γι’ αυτό νομίζει ότι μπορεί να εμπαίζει, να περιπαίζει και να εξαπατά όσους ακόμα αφελείς πιστεύουν στις κατά καιρούς συνθηματολογικές και άλλες εξαπατήσεις του.

Το 2004, με το δημοψήφισμα για το τερατούργημα Ανάν, ο Αναστασιάδης αποδοκιμάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των Συναγερμικών και από το 76% του συνόλου του λαού. Η βροντερή απόρριψη του εκτρώματος Ανάν, που θα παρέδιδε αύτανδρη την Κυπριακή Δημοκρατία σε μια νέα τουρκοκρατία, δεν ενόχλησε καθόλου την πολιτική παχυδερμία του. Αν ζούσαμε σε σοβαρή χώρα, με εύθικτους, όχι δημαγωγούς και λαοπλάνους πολιτικάντηδες, ο Ν. Αναστασιάδης θα είχε υποβάλει την παραίτησή του. Αλλ’ όχι! Επέμενε ξεδιάντροπα ότι θα μας μπήξει το σχέδιο Ανάν.

Αυτό κάνει τα τελευταία οκτώ χρόνια που είναι στην προεδρία της Δημοκρατίας. Την περ. Τρίτη, με αφορμή το πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου για το μέγα σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, που εξευτέλισε και διέσυρε την Κύπρο διεθνώς, ως τόπο απατεώνων, με απύθμενο θράσος… προειδοποίησε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχαν κενά, υπήρχαν αδυναμίες, υπήρξαν παρανομίες, υπάρχουν και πειθαρχικές και ποινικές και άλλες ευθύνες, όπως βεβαίως και πολιτικές. Γι’ αυτό είπα ότι, αφού μελετήσουμε το πόρισμα με προσοχή, δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες, που αναλογούν στην παρούσα Κυβέρνηση. Ήταν μια διαχρονική, δυστυχώς, αδυναμία των εκάστοτε Κυβερνήσεων να δουν με προσοχή τα κενά, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι και οι οποίοι δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα». Ο ίδιος;

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μ. Νικολάτος, επισήμανε πως κατά «τον ουσιώδη χρόνο 2007 – Αύγουστο 2020, υπήρξε μαζική παρανομία, δηλαδή υπέρβαση του σχετικού Νόμου, από πλευράς Υπουργικού Συμβουλίου και από άλλους,

αναφορικά με την πολιτογράφηση μελών των οικογενειών των Επενδυτών – Επιχειρηματιών και διευθυντικών στελεχών Εταιρειών – Επενδυτών. Από τις 6.779 κατ’ εξαίρεσιν πολιτογραφήσεις φυσικών προσώπων, τα 3.609 φυσικά πρόσωπα ή ποσοστό 53%, αφορούσε σε μέλη οικογενειών και Διευθυντικά στελέχη εταιρειών, τα οποία πολιτογραφήθηκαν εκτός νομικού πλαισίου».

Και πρόσθεσε: «Το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το 2015 και το 2016 είχε στην κατοχή του γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τις οποίες η κατ’ εξαίρεσιν πολιτογράφηση των μελών των οικογενειών των επενδυτών ήταν, ενδεχομένως, παράνομη, εντούτοις συνέχισε την ίδια πρακτική μέχρι το 2020, χρονιά κατά την οποία τροποποιήθηκε ο Νόμος. Είναι προφανές ότι το ΚΕΠ λειτουργούσε από το 2007 μέχρι τις 17.08.2020 με κενά και ελλείψεις, χωρίς επαρκές Νομοθετικό και σχεδόν καθόλου Κανονιστικό πλαίσιο».

Οι επιτήδειοι, που εκμεταλλεύτηκαν το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, έδρασαν κυρίως επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη, με την ανοχή του Υπουργικού Συμβουλίου του, που αγνόησε προκλητικά επανειλημμένες γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία επισήμαινε το παράνομο της πλειοψηφίας των πολιτογραφήσεων. Ναι, αλλά, απαντά ο Ν. Αναστασιάδης, έρρευσαν δισεκατομμύρια, στηρίχθηκε η οικονομία, άνοιξαν δουλειές, εργοδοτήθηκε κόσμος. Δηλαδή, η τεκμηριωμένη παρανομία, που βούλιαξε στο βούρκο και διέσυρε τον τόπο, αγιάζει τον σκοπό της υποστήριξης της οικονομίας. Αυτή είναι η κυπριακή πατέντα της άσκησης πολιτικής.

Είναι εμφανές και επιβεβαιώνεται ξανά ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αρέσκεται να περιπαίζει όσους ανόητους ακόμα πιστεύουν στις επιτήδειες δηλώσεις του. Θυμηθείτε εκείνο το γελοίο και βλακωδώς επαναλαμβανόμενο «δεσμεύομαι». Δεν άξιζε ούτε μία μπακκίρα! Γιατί, λοιπόν, κάποιος να πιστέψει σήμερα έναν Πρόεδρο που δηλώνει με τη μεγαλύτερη ευκολία ότι ΘΑ αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν; Επί προεδρίας του μ. Τάσσου έγιναν 5 πολιτογραφήσεις. Επί προεδρίας του μ. Χριστόφια 228 και επί Αναστασιάδη 6.546 πολιτογραφήσεις!

Αν η Δημοκρατία λειτουργούσε πραγματικά, οι πολιτικοί σέβονταν τους πολίτες και εκδηλωνόταν έμπρακτα πολιτική ευθιξία, ο Αναστασιάδης, ο Αβέρωφ, ο Νικόλας, ο Άντρος και πολλοί άλλοι θα είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους. Αν μη τι άλλο, από σεβασμό προς τους πολίτες και τα πολιτικά θέσμια. Αλλά γιατί να το κάνουν;

Στις 30 Μαΐου, οι πολίτες με την ψήφο τους αντί να τιμωρήσουν σκληρά, να συρρικνώσουν τα τρία μεγάλα κόμματα σε μονοψήφια ποσοστά και να εξαναγκάσουν αυτούς τους λυμεώνες να χαθούν στα πολιτικά κοιμητήριά τους, τους αντάμειψαν! Και δικαιολογημένα, η «μεγάλη που@@να και πατρ@@α της πολιτικής», Αναστασιάδης, καθ’ ομολογίαν του ιδίου, πανηγύριζε για το αποτέλεσμα των εκλογών και την επιτυχία του Καρογιάννειου υβριδίου του.

Εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορεί ένα θλιβερό ανέκδοτο: «Θα αναλάβω τις πολιτικές ευθύνες που μου αναλογούν». Δηλαδή, κορόιδα Κυπραίοι, σας περιπαίζω, σας γελοιοποιώ, σας εξευτελίζω, σας προσβάλλω, ασεβώ στις προσδοκίες σας, σας εξαπατώ! Όμως με ξαναψηφίζετε ώστε ο εμπαιγμός, η προσβολή και ο εξευτελισμός

σας να γίνουν τέλεια! This is Cyprus, ρε! Αυτή η άθλια Κύπρος των σπουδαρχίδων, μας προκαλεί έμετο και οργή!

Μοιραστείτε με άλλους:

One Reply to “Ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τα διαβατήρια σημαίνει υποβολή παραίτησης, Αναστασιάδη!”

  1. Μόνο αγανάκτηση προκαλεί αυτό το αστείο περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης! Δεν πρέπει να μιλάμε για ανάληψη πολιτικής ευθύνης στη πραγματικότητα. Ποινική είναι η ευθύνη που πρέπει να αναλάβουν διότι συνομωσία για διάπραξη εγκλήματος ή μάλλον εγκλημάτων είναι υπεύθυνοι. Αυταπάγγελτα έπρεπε οι θεσμοί να λειτουργούν προς αυτή τη κατεύθυνση.
    Αλλά εδώ Κύπρος. Αχ δύσμοιρη ημικατεχόμενη πατρίδα…
    Να είσαι καλά κύριε Ιακωβίδη. Μας δίνεις δύναμη και ελπίδα

Comments are closed.