Τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο προκλήθηκε αχρείαστος σάλος, ενδεικτικός επιπολαιότητας, ανευθυνότητας και κωμικής τραγικότητας. Μετά από απαίτηση των ΗΠΑ η μικρή, κατεχόμενη, κάκιστα εξοπλισμένη και απειλούμενη από την κατοχική Τουρκία, νήσος, εκαλείτο να παραχωρήσει ρωσικό οπλισμό στους Ουκρανούς.

Ευτυχώς, ακόμα κάποιοι σοβαροί άνθρωποι στα Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών επισήμαναν μερικά θεμελιώδη δεδομένα προς τα αμερικανάκια του ΔΗΣΥ και ειδικά προς τον γνωστόν Χάρη Γεωργιάδη.

Οι αγορές όπλων γίνονται με διακρατικές συμφωνίες, ειδικές ρήτρες και δεσμευτικές υπογραφές όσον αφορά αγορά, συντήρηση, ανταλλακτικά, συνεργασία.

Όπως επισημαίνει σε σημείωμά του ο γνωστός διπλωμάτης, Αλέξανδρος Ζήνων (5/4/2022), τέτοιες συμβάσεις αγοράς οπλικών συστημάτων «περιέχουν τη ρήτρα ECU (End Users Certificate), η οποία, στην ουσία, απαγορεύει την παραχώρηση οπλισμού σε τρίτη χώρα χωρίς την έγκριση του αρχικού προμηθευτή. Το είδαμε παλαιότερα με τους Ιταλούς και τους Γάλλους και πιο πρόσφατα με τους Σέρβους».

Γιατί η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Κύπρο να παραχωρήσει ρωσικό οπλισμό στους ουκρανούς;

>Πρώτον, διότι ήδη, με τους υπόλοιπους 26 εταίρους, μας θεωρεί εχθρικό κράτος. Ήδη το επισήμανε δύο φορές σε συνεντεύξεις του και ο Ρώσος πρέσβης, Οσάτσι.

>Δεύτερον, εξαιτίας ακριβώς της πολιτικής απόφασης, δεν θα έχουμε ανταλλακτικά ή και να προβούμε σε πιθανέ νέες αγορές.

>Τρίτον, αμφιβάλλει κανείς ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να μας πωλήσει ξανά οπλισμό; Όμως:

Η Ρωσία πώλησε οπλισμό στην Κύπρο όταν οι υποκριτικά ωρυόμενες, τώρα, ΗΠΑ, κατά της ρωσικής εισβολής, αρνούνταν να μας προμηθεύσουν με στοιχειώδη οπλισμό, ενώ με αμερικανικά άρματα, πλοία και αεροπλάνα η Τουρκία εισέβαλε και κατέχει ακόμα το 37% της Κύπρου.

Επίσης, η Ρωσία, παρά τις κατά καιρούς μεταλλάξεις της -συμφέροντα, γαρ…- στήριξε κατ’ επανάληψιν την Κύπρο και στήθηκε εμπόδιο στην επιβολή του σχεδίου Ανάν. Βέβαια, δεν ξεχνάμε ότι κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής επέχαιρε επειδή δύο κράτη-μέλη, Τουρκία και Ελλάδα,  βρέθηκαν στα πρόθυρα πολέμου.

Ούτε ξεχνάμε ότι πώλησε στην Τουρκία τους S-400, κατασκευάζει το επικίνδυνο για την Κύπρο, πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκιουγιου και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον σφαγέα, κατακτητή και βιαστή της Κύπρου.

Ούτε ξεχνάμε τη σφαγή, στο δάσος Κατύν (Μάιος 1940), τουλάχιστον 22.000 Πολωνών αξιωματικών, αστυνομικών, διανοουμένων, πολιτικών κρατουμένων και αιχμαλώτων πολέμου.

Τούτων λεχθέντων, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι μία βάρβαρη, αποτρόπαια, αποκρουστέα και καταδικαστέα πράξη, όπως ακριβώς η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο κυπριακός λαός καταδικάζει σκληρά τη ρωσική εισβολή. Όμως, με απερίγραπτη οργή αντιδρά στην αφόρητη υποκρισία, στον φαρισαϊσμό και στην αισχρή πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών εκ μέρους των ΗΠΑ και εταίρων μας. Τώρα ανακάλυψαν το Διεθνές Δίκαιο, τους βιασμούς, τις σφαγές, τις εκτελέσεις αμάχων, τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων.

Αλλά να βγαίνουν ξεδιάντροπα Κύπριοι – Κασουλίδης, Δημητρίου, Σταυρίδης, ως γελοιώδεις χάσκακες και βροντώδεις ανιστόρητοι – με τους Μητσοτάκη-Σακελαροπούλου και να ισχυρίζονται ότι είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός πόλεμος, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ιδού ένδειξη εκπτώματος τραγικά εθνικού.

Αλλ’ είναι να απορεί κανείς: Οι τεράστιες βιομηχανίες όπλων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟϊκών χωρών δεν έχουν αποθέματα να προμηθεύσουν τους Ουκρανούς και εκπαιδευτές, και ζητούν οπλισμό από την ασήμαντη Κύπρο;

Σε ανάλυσή του, ο γνωστός στρατηγικός αναλυτής, Δρ Άριστος Αριστοτέλους (για το ισοζύγιο δυνάμεων Κύπρου-Τουρκίας για το 2021),  επισημαίνει:

Το σύνολο του στρατιωτικού ανθρώπινου δυναμικού της Κ.Δ. ανέρχεται γύρω στις 58.500 (9.500 Ε.Φ., 48.000 έφεδροι και  950 η ΕΛΔΥΚ). Στα κατεχόμενα είναι περίπου 63.000 (34.000 οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις,  3.000 Τουρκοκύπριοι ένοπλοι και 26.000 έφεδροι).

Άρματα μάχης: Η Ε.Φ. διαθέτει 134 άρματα μάχης, οι Τούρκοι 342. Για κάθε άρμα μάχης της Ε.Φ. αναλογούν 2,5 τουρκικά. Με τα 61 Μ-48 της ΕΛΔΥΚ η αναλογία διαμορφώνεται ως εξής: για κάθε άρμα της Ε.Φ./ΕΛΔΥΚ αναλογούν 1,7 τουρκικά. 

Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ)/ Μάχης: Η Ε.Φ. έχει 365 ΤΟΜΠ. Τα 70 είναι Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ). Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις διαθέτουν 639, εκ των οποίων τα 147 είναι ΤΟΜΑ. Οι αντιαεροπορικές δυνατότητες της Κ.Δ., είναι TorM-1 και Buk Μ1-2, ενισχυμένες με Mistral.

Οι Τούρκοι διαθέτουν αεροπορική, ναυτική, κατά ξηρά υπεροπλία και βάση drones. Ο συσχετισμός στρατιωτικής ισχύος, επισημαίνει ο Δρ Αριστοτέλους, παραμένει δυσμενής για την  Κυπριακή Δημοκρατία και οι ενδείξεις είναι ότι τείνει να διευρυνθεί. 

Τα οπλικά συστήματα της Ε.Φ. είναι πέραν των 20-25 χρόνων. Πεπαλαιωμένα. Ας υποθέσουμε ότι η Ρωσία δέχεται να παραχωρήσουμε ρωσικό οπλισμό στους Ουκρανούς.

Ευθεία πρόκληση προς τις ΗΠΑ: Θα μας παραχωρήσουν ΔΩΡΕΑΝ 200 άρματα Abraham, 50 τουλάχιστον F-16, 10.000 αντιαεροπορικούς πυραύλους και άλλους τόσους αντιαρματικούς, πυροβόλα, εκτοξευτές, πυραυλακάτους;

Αυτά, όμως, προϋποθέτουν ότι η Κύπρος θα επιλέξει μόνο τη «σωστή (;) πλευρά της (αμερικανικής) ιστορίας», θα ενταχθεί στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη (που… ξέχασε ο Αναστασιάδης) και, φυσικά, στο ΝΑΤΟ με ταυτόχρονη πλήρη διάρρηξη των σχέσεων μας με τη Ρωσία.

Αυτά δεν πρόκειται να συμβούν, πρώτον, επειδή η Κύπρος είναι πολύ μικρή για να διαπράξει τέτοιου είδους πολιτικές ατιμίες. Δεύτερον, δεν διαθέτει πολιτικούς με ανάστημα, όραμα, σχεδιασμό, αξιοπιστία, πατριωτισμό, σοβαρότητα αλλά κλεφτοκράτες χρυσοδιαβατηριούχους. Τρίτον, αυτοί που σκίζονται τώρα να παραχωρήσουμε οπλισμό στην Ουκρανία, είναι οι εξ επαγγέλματος ορκισμένοι, αισχροί δολιοφθορείς της άμυνας και ασφάλειας του τόπου.

Μοιραστείτε με άλλους:

3 Replies to “Γιατί δεν πρέπει να παραχωρήσουμε όπλα στην Ουκρανία – εκτός με ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ!”

 1. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ 25/02/2022
  Για να ΔΡΆΣΕΙ η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται την συγκατάθεση της Κύπρου και της Ελλάδας
  Για να ΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ έδωσαν την συγκατάθεση των

  ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΒΕΤΟ
  ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΣΤΗΡΑΑ ΜΕΤΡΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ 47 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ 40% ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ ΚΛΠ με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων για 14 εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά συρροή συνεχιζόμενα από το 1974 μέχρις σήμερα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Κυπρίων

 2. ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
  ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΗΜΕΡ 03/04/2022 ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΚΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ – ΡΩΣΣΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Φ.
  Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΜΕ ΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  ΠΛΕΟΝ – ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ 1964 ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
  ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΗΠ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
  Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ 1964 Η 51Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΟΛΟ Η ΛΟΓΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΓΓΛΙΑ Η Κ.Δ. ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ 04/03/1964 Σ.Α. ΨΗΦ. 186 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 51η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΔΟΓΜΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ| Facebook
  https://www.facebook.com/groups/CyprusRep51stStateofUSA
  Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ 4/3/1964 ΨΗΦ ΑΡ. 186 ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ

  ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΤΟΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ 1962 1964 ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ =========== ================== ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ 1964 ΠΟΥ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗ14/02/2014 ΑΝΑΝΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΡΟΓΛΟΥ –
  USA ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ 1962 – 1964 | Facebook
  1962 – 1964 ΑΜΕΣΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΝΕΝΤΥ
  https://www.facebook.com/groups/KennetyStrageticPlan/ =========== ===================================================================== Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΤΟΓΚΑΝ ΟΤΙ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ ========= ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΜΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟΡ Μ1 ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

  USA ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ 1962 – 1964

  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΚΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΩΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ – 51η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
  USA ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ 1962 – 1964 | Facebook
  1962 – 1964 ΑΜΕΣΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΝΕΝΤΥ
  https://www.facebook.com/groups/KennetyStrageticPlan/

  Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ 1964 ΩΣ Η 51η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ – ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΕΣ 300 ΧΛΜ ΦΙΡ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΑΝΙΚΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΚΑΙ ΣΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΕΙ

  – Ανδρέας Ευθυμίου 03/04/2020
  https://www.facebook.com/andreas.efthymiou2

  Κωστή Παλαμά 40, Άγιος Μάμας Μόρφου
  Μέλος της Ιδρυτικής Συνέλευσης ΔΗΣΥ – 1976
  Γενικός Οργανωτικός ΔΗΣΥ Στροβόλου 1976 – 1980
  Υπεύθυνος Εκλογής Βουλευτών 1976 σε 22 εκλογικά κέντρα Στροβόλου
  Τα στελέχη με κωδικούς – Όσοι πήραν μέρος σε κέντρα εκλογής απολυθήκαν
  Στρόβολος 36% – Παγκύπρια 27% κανένα βουλευτή – Αξέχαστη Εποχή
  Τελικά «αγοράσαμε» 1 βουλευτή στην Βουλή τον Λεόντιο Ιεροδιακόνου

  Στέλεχος Ίδρυσης ΚΥΠ 1960
  Συμφωνία Μακαρίου – Κουτσιούκ – 7 Έλληνες 3 Οθωμανοί
  Ειδικός Χειριστής Κρίσεων περίοδος ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
  Αρχηγός Επιχειρήσεων Αντικατασκοπείας 1961-64
  Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών Κυπριακής Δημοκρατίας

 3. ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΚΑΝΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ

  Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ 1964 ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ – ΡΩΣΣΙΚΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ
  ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

  ΕΝΑΝΤΙ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΩΝ
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ
  ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ – ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ 25/02/2022
  Για να ΔΡΆΣΕΙ η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται την συγκατάθεση της Κύπρου και της Ελλάδας
  Για να ΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
  ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ έδωσαν την συγκατάθεση των

Comments are closed.