Ο Ν. Αναστασιάδης κατήντησε ο πιο αναξιόπιστος, αλλοπρόσαλλος, πολλαπλώς ευάλωτος, υπό κατηγορία διαφθοράς, δηλ. ο πιο επικίνδυνος Πρόεδρος για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Όσο για τους πολιτικούς ηγέτες, άβουλοι, μοιραίοι, ανεπαρκείς, όπως και ο Πρόεδρος, αναμένουν, απαθώς άλλοτε κι απαθώς σήμερα, τη νέα, τελική καταστροφή… Τέτοιοι σπιθαμιαίοι δεν μπορούν να αποφασίσουν για τίποτε.

Η κυπριακή πολιτική ηγεσία, σχεδόν στο σύνολό της, αρνείται πεισματικά να παραδεχτεί ότι η επί 47ετίαν πολιτική του καλοπιάσματος, κατευνασμού και εξημέρωσης του τουρκικού θηρίου απέτυχε παταγωδώς. Εξ αυτού, αρνείται να σκεφτεί, να συναποφασίσει και να χαράξει με την Ελλάδα μία νέα στρατηγική αντιμετώπισης του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού και επεκτατισμού, απελευθέρωσης και απαλλαγής της Κύπρου από τον Αττίλα.

Αυτή η στρατηγική, μακράς πνοής και σχεδιασμού, προαπαιτεί κόστος, πολιτικό και οικονομικό, θυσίες, πατριωτισμό, ανιδιοτελή αγάπη για τη δούλη πατρίδα, αταλάντευτη επιμονή στην απελευθέρωσή της από τον αττιλικό ζυγό. Με απλά λόγια: Απαιτείται πανεθνική απόφαση για εθνική και βιολογική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού έναντι του επιτιθέμενου τουρκισμού.

Προτάσσεται διαχρονικά ένα αμάχητο επιχείρημα, που η Αθήνα φαίνεται να υποτιμά ή να μη συνειδητοποιεί: Αν χαθεί και τουρκέψει η Κύπρος, η Ελλάδα θα υποστεί εξίσου βάναυσα τα τουρκικά επίχειρα της αδράνειας και της αβελτηρίας της. Και, φυσικά, θα ακρωτηριασθεί στο Αιγαίο και θα χάσει τη Δυτ. Θράκη.

Ο Τούρκος δεν συζητά! Απαιτεί κυριολεκτικά την παράδοση και την υποταγή μας διότι ακριβώς γνωρίζει σε βάθος το ποιόν και τις ανεπάρκειες της σπιθαμιαίας ηγεσίας μας, η οποία κλαυθμηρίζει μονότονα ότι θέλει λύση.

Πότε, όμως; Μόνο μετά την απελευθέρωση είναι δυνατόν η όποια ικανή, πατριωτική, σοβαρή ηγεσία να συζητήσει για λύση, η οποία πρέπει να ταυτίζεται με τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το κράτος δικαίου, τον σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και προς το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Αυτές οι ευγενείς προϋποθέσεις, πού ανευρίσκονται στην αγγλοτουρκοδιζωνική τερατουργία, την οποία οι ηγέτες μας, από τον Μακάριο μέχρι τον Αναστασιάδη, ηράσθησαν εμμανώς και εγκληματικά επιμένουν να μας επιβάλουν, ασεβούντες

ξεδιάντροπα προς το σωτήριο ΟΧΙ του 2004; Ειδικά, ο Αναν-ιστής Αναστασιάδης προκαλείται ξανά να εξηγήσει, επιτέλους, στους πολίτες: Στην τουρκοδιζωνική απάτη, που έκανε παντιέρα της αδιέξοδης, ολέθριας πολιτικής του, πού ενυπάρχουν το κοινοτικό κεκτημένο και οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες της ΕΕ;

Ο Ν. Αναστασιάδης κατήντησε ο πιο αναξιόπιστος, αλλοπρόσαλλος, πολλαπλώς ευάλωτος, υπό κατηγορία διαφθοράς, δηλ. ο πιο επικίνδυνος Πρόεδρος για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού. Ιδού, ξανά: Πρόσφατα, διαβεβαίωσε τον κυπριακό Ελληνισμό: «Δεν δεχόμαστε να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας μέσα από εγκάθετους, μέσα από παρεμβάσεις που όλοι ανεξαίρετα παρακολουθούμε και όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό» (Κεντρικές Φυλακές,17/6/ 2021)». Λίγες ημέρες αργότερα, πιο έντονος, ξεκαθάρισε:

«Αρνούμαστε στην Τουρκία να θεωρεί πως είμαστε ένα κομμάτι που μπορεί να διευθύνει μέσω των εγκαθέτων της. Δεν θα επιτρέψω για όσο βρίσκομαι στην εξουσία, ή υπηρετώντας την εντολή του λαού, να μετατρέψω την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Τουρκίας» (22/6/2021). Δεσμεύεται; Ποιον πείθει με τα λεγόμενά του; Ούτε τους πολίτες πείθει, ούτε τους ξένους.

Ο Πρόεδρος δεν λέγει την αλήθεια. Η αγγλοτουρκοδιζωνική τερατουργία, την οποία όλοι οι προκάτοχοί του έκαναν σημαία της πολιτικής τους ως δήθεν «αδήριτη ανάγκη», οδηγεί στην κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως υποκείμενο του Διεθνούς Δικαίου και στην κραυγαλέα καταπάτηση και παραβίαση όλων των θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων των νόμιμων πολιτών της.

Τα τρία μεγάλα κόμματα – ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ – και ο Πρόεδρος είναι οι ορκισμένοι αμύντορες της τουρκοδιζωνικής αγχόνης στον λαιμό των Κυπρίων. Την περ. Τρίτη (29/6/2021), ο διαπραγματευτής της ελληνικής πλευράς, Ανδρέας Μαυρογιάννης, μίλησε σε συζήτηση στο Παν/μιο Λευκωσίας, με αφορμή Κείμενο Πολιτικής του Καθηγητή, δρα Ανδρέα Θεοφάνους, με τίτλο: «Το Κυπριακό μετά την Άτυπη Πενταμερή – Η Πρόταση για ένα Φυσιολογικό Κράτος».

Ο Μαυρογιάννης, με έκδηλα δραματικό τρόπο, είπε: «Ανησυχώ πάρα πολύ ότι αν δεν γίνει κάτι χτες, πολύ σύντομα θα είναι πάρα πολύ αργά και για την Αμμόχωστο και για την κατεχόμενή μας περιοχή, και για τη λύση του Κυπριακού. Αυτό που συμβαίνει είναι δραματικό» και πως αυτή «είναι ίσως η τελική φάση της πλήρους καταστροφής των προοπτικών και της λύσης και της επανένωσης του τόπου».

Γιατί και τι πρέπει να γίνει κάτι… χτες; Γιατί φτάσαμε σε αυτήν την ανησυχητική εξέλιξη; Γιατί δεν έγινε αυτό το… κάτι, χτες, από τον Πρόεδρο ή το Εθνικό Συμβούλιο; Γιατί τώρα ο Μαυρογιάννης ανησυχεί; Τι συμβούλεψε τον Πρόεδρο; Οι δηλώσεις του είναι η πιο βροντερή επιβεβαίωση της αποτυχίας της κατευναστικής πολιτικής Αναστασιάδη για εξημέρωση του τουρκικού θηρίου. Αλλά, τι; Μόλις την περ. εβδομάδα έδωσε άφεση αμαρτιών στον σουλτάνο, συναινώντας στη διαδικασία για την τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας, ενώ προηγουμένως κοκορευόταν ότι θα ασκούσε βέτο.

Ο Ερντογάν θα εισβάλει ξανά στην Κύπρο και στην Αμ/στο. Θα «εκπλήξει τον κόσμο», δήλωσε. Ο Αναστασιάδης πώς θα αντιδράσει; Ξέρει; Ή θα καταφύγει κλαψουρίζοντας στην ποδιά της πονηρής Αλβιώνας και των εταίρων μας; Οι ευθύνες του είναι πλέον ασήκωτες και ανεξιλέωτες. Όσο για τους πολιτικούς ηγέτες, άβουλοι, μοιραίοι, ανεπαρκείς, όπως και ο Πρόεδρος, αναμένουν, απαθώς άλλοτε κι απαθώς σήμερα, τη νέα, τελική καταστροφή… Τέτοιοι σπιθαμιαίοι δεν μπορούν να αποφασίσουν για τίποτε.

Μοιραστείτε με άλλους:

2 Replies to “Η πολιτική ηγεσία παραδίδει την Κυπριακή Δημοκρατία σε νέα, επαχθή τουρκοκρατία!”

 1. ANANSTASIADES ACTIONS
  Αντί διαβίου φυλάκιση αναγνωρίζει την υποτελή διοίκηση στην Τουρκιά και τα όργανα κατοχής ως νόμιμα εξαφανίζοντας το Κρατος της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1964 έτοιμος για διασκέψεις ως ηγέτης πλευράς και Μουκτάρης του Νότου

  Ο Ανανστασιάδης με 400 εμμίσθους συμβούλους στον λόφο το προεδρικού περιμένουν την ΕΕ να πάρει μέτρα εναντίον της Τουρκία και ο ίδιος με τη παλαιοπαρέα των 400 δεν παίρνουν κανένα μέτρο

  ΑΝΑΝΣΤΑΣΙΑΔΗ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ

  1- ΗΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ 1960 ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΤΑΣΙΑΣΤΕΣ
  2- ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΟΜΕΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 04/03 ΤΟΥ 1964
  3- Ξαναγίνε πρόεδρος της ΚΔ και εγκατέλειψε τον Ικέτη της Πλευράς και Μούχταρης της Νότιας Κύπρου
  4- Πάρε πίσω τα Ελληνικά εδάφη – ακτογραμμές που παρέδωσες στην Τουρκία διέλυσε το Τουρκοκράτος που εγκατέστησες κ αναγνώρισες στην ΔΔΟ ένωση της Κύπρου με την Τουρκική Αυτοκρατορία
  5- Κήρυξε έκτακτη ανάγκη στα τουρκοκατεχόμενα και στην Υποτελή Διοίκηση στην Τουρκία

  Η υποχώρηση των ΗΠΑ από την περιοχή λόγω άλλων προτεραιοτήτων (π.χ. αντιμετώπιση της Κίνας) δημιούργησε ένα κενό εξουσίας και επιρροής το οποίο προσπαθούν να συμπληρώσουν άλλες δυνάμεις.

  « η ένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1964 με ΗΠΑ ως η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών»
  ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κύπρος είναι
  Αμερικανικό Ομοσπονδιακό Έδαφος, Θάλασσα, Αέρας
  και σόποιον αρέσει
  https://www.facebook.com/groups/359388877796011/

  .
  – Ανδρέας Ευθυμίου 15/01/2014 updated 5/5/2017 – 29/09/2019
  Κωστή Παλαμά 40, Άγιος Μάμας Μόρφου
  Μέλος της Ιδρυτικής Συνέλευσης ΔΗΣΥ – 1976
  Γενικός Οργανωτικός ΔΗΣΥ Στροβόλου 1976 – 1980
  Υπεύθυνος Εκλογής Βουλευτών 1976 σε 22 εκλογικά κέντρα Στροβόλου
  Τα στελέχη με κωδικούς – Όσοι πήραν μέρος σε κέντρα εκλογής απολυθήκαν
  Στρόβολος 36% – Παγκύπρια 27% κανένα βουλευτή – Αξέχαστη Εποχή
  Τελικά «αγοράσαμε» 1 βουλευτή στην Βουλή τον Λεόντιο Ιεροδιακόνου

  Στέλεχος Ίδρυσης ΚΥΠ 1960
  Συμφωνία Μακαρίου – Κουτσιούκ – 7 Έλληνες 3 Οθωμανοί
  Ειδικός Χειριστής Κρίσεων περίοδος ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
  Αρχηγός Επιχειρήσεων Αντικατασκοπείας 1961-64
  Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών Κυπριακής Δημοκρατίας

  15/06/2021 ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΝΣΤΑΣΙΑΔΗ

  Μεθόδευση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών να αναφερθεί σε έκθεση του Γ.Γ. για το Κυπριακό ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σε δυο «αυτοδιοικούμενες περιοχές», είναι εκπληκτική.

 2. ΕΡΩΤΗΜΑ
  Εάν έχουν κάποια εξήγηση – υπεράσπισης των να την δώσουν προτού να είναι αργά

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΤΥΠΕΣ κ/η ΤΥΠΙΚΕΣ

  Να μας εξηγήσουν πειστικά προς υπεράσπιση των

  ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΞ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΔΙΚΑΣΤΡΙΟΥ ΓΙΑ 14 ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ από το 1974 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  Christoforoux
  “O Αναστασιαδης, εκπροσωπει τον εαυτο του, το Δικηγορικο του Γραφειο, τις θυγατερες και τους γαμπρουδες, ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ σωφρωνα πολιτη. Να παραιτηθει, να φυγει, να μεν ξαναπατησει στην Κυπρο.”. Σωστός, τόσο aπλά!!!

  Εγκατέστησα Ισλάμ Τούρκο Κράτος – Αγωνίζομαι για διεθνή αναγνώριση του | Facebook
  https://www.facebook.com/CyprusIslamTourkoKratos

  – Ανδρέας Ευθυμίου 15/01/2014 updated 5/5/2017 – 29/09/2019 – 10/03/2021
  Κωστή Παλαμά 40, Άγιος Μάμας Μόρφου
  Μέλος της Ιδρυτικής Συνέλευσης ΔΗΣΥ – 1976
  Γενικός Οργανωτικός ΔΗΣΥ Στροβόλου 1976 – 1980
  Υπεύθυνος Εκλογής Βουλευτών 1976 σε 22 εκλογικά κέντρα Στροβόλου
  Τα στελέχη με κωδικούς – Όσοι πήραν μέρος σε κέντρα εκλογής απολυθήκαν
  Στρόβολος 36% – Παγκύπρια 27% κανένα βουλευτή – Αξέχαστη Εποχή
  Τελικά «αγοράσαμε» 1 βουλευτή στην Βουλή τον Λεόντιο Ιεροδιακόνου

  Στέλεχος Ίδρυσης ΚΥΠ – 7 Έλληνες 3 Οθωμανοί 1960
  Αρχηγός Επιχειρήσεων Αντικατασκοπείας 1961-64
  ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ
  Ειδικός Χειριστής Κρίσεων περίοδος ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
  Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών Κυπριακής Δημοκρατίας

Comments are closed.