Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και τα τρία μεγάλα κόμματα – ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ –περιμένουν από τρίτους και τον ΟΗΕ να συνδράμουν σε μια λύση που θα διαλύσει – δεν θα μετεξελίξει – την Κυπριακή Δημοκρατία. Η διζωνική δεν θα απαλλάξει την Κύπρο από τον Αττίλα ούτε και θα δημιουργήσει ένα λειτουργικό, ευρωπαϊκό και βιώσιμο κράτος. Θα την τουρκέψει διά της υπογραφής τους! Αυτός ο ασύλληπτος εθνικός εφιάλτης, δεν ταράζει τον μακάριο ύπνο τους;

Γιατί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, δέχθηκε να συναντηθεί σε «άτυπο γεύμα» με τον πράκτορα της τουρκικής κατοχής, Τατάρ, στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ; Η απάντηση είναι γνωστή: Διότι ο Πρόεδρος, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, με την συνεπικουρία του ΔΗΚΟ, επιμένουν σε επανάληψη των συνομιλιών «από εκεί που έμειναν στο Crans Montana», πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Ν. Αναστασιάδης τι αναμένει και από αυτό το γεύμα; Σε δηλώσεις του στην Ν. Υόρκη (20/9/2021) είπε:

«Δεν είμαι όσο αισιόδοξος θα ήθελα να είμαι ενόψει των συνεχών δηλώσεων είτε του κ. Ερντογάν είτε του κ. Τσαβούσογλου είτε με τα όσα επαναλαμβάνονται δια στόματος κ. Τατάρ και μεταφέρονται οι τουρκικές θέσεις περί λύσης δύο κρατών ή ως προαπαιτούμενου έναρξης διαλόγου, η αναγνώριση κυριαρχίας του παρανόμου μορφώματος». Και σε μια νέα έξαρση ευσεβών πόθων, απόδειξη ότι αρνείται να κατανοήσει την τουρκική πολιτική κατά της Κύπρου, ο Ν. Αναστασιάδης είπε:

«Θέλω να ελπίζω ότι, μετά τις έντονες καταδίκες τόσο από το Συμβούλιο Ασφαλείας όσο και από την ΕΕ, αλλά και πλειάδας χωρών, που διαδραματίζουν ρόλο στο διεθνές γίγνεσθαι, θα επανατοποθετηθούν ή θα αλλάξουν θέσεις που έχουν κατατεθεί και γραπτώς στον ΓΓ, κατά την άτυπη Σύνοδο τον Απρίλη στη Γενεύη, και είναι μια ευχή που εκφράζω, να υπάρξει η ελπίδα μετατόπισης από τις θέσεις που εξέφρασαν τότε, και λέω ευχή διότι, δυστυχώς, τα ίδια επαναλαμβάνονται και σήμερα από πλευράς του κ. Τατάρ».

Η πιο πάνω δήλωση αποτυπώνει κατά τον πλέον τραγικό τρόπο την ελλειμματική, αβαθή, ανιστόρητη και ευσεβοποθική αντίληψη του Προέδρου και μερίδας της πολιτικής ηγεσίας για την διαχρονική τουρκική πολιτική εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ν. Αναστασιάδης δεν άκουσε τι είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά την εισβολή του στα κατεχόμενα, στις 20 Ιουλίου; Δεν ακούει τι δηλώνουν μονότονα ο Τούρκος ΥπΕξ, Τσαβούσογλου και ο εγκάθετος τους, Τατάρ; Βεβαίως και άκουσε αλλά… δεν εννοεί να καταλάβει μερικά οδυνηρά δεδομένα:

Η Τουρκία και οι πράκτορες της κατοχής, από το 1963 δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία. Από τη δεκαετία του ’50 σχεδίασαν και σταδιακά υλοποιούν την επανάκτηση και κατοχή της νήσου με τη συνέργεια μιας καταστροφικής πολιτικής της ελληνικής πλευράς, διά συνεχών υποχωρήσεων, παραχωρήσεων και προσχωρήσεων στις τουρκικές αξιώσεις. Σήμερα, οι Τούρκοι έφτασαν στο παρά μισό της επανάκτησης της Κύπρου, της τουρκοποίησης και της ισλαμοποίησής της. Τα δύο κράτη που απαιτούν είναι το προστάδιο της τουρκοποίησης.

Αυτές οι αμετακίνητες τουρκικές θέσεις θα έπρεπε να είχαν αφυπνίσει προ ετών, όχι σήμερα, την ηγεσία της Κύπρου, ώστε να ανακόψει πάση θυσία αυτόν τον εθνικό εφιάλτη. Κι όμως! Από το 1974 ακολουθείται η ολέθρια πολιτική του κατευνασμού και της εξημέρωσης του τουρκικού θηρίου με την «ελπίδα και την ευχή», όπως ψαλμωδεί κακόηχα ο Ν. Αναστασιάδης, η Τουρκία να… αλλάξει θέσεις! Με ευχές, ευσεβείς πόθους και ανεδαφικές προσδοκίες, Αναστασιάδης, ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ σπρώχνουν τον κυπριακό Ελληνισμό στην κατηφόρα της τουρκοποίησης!

Πώς; Η Τουρκία απορρίπτει την αγγλο-τουρκο-διζωνική και επιμένει αταλάντευτα στην αναγνώριση δύο κρατών και στην κυριαρχική ισότητα. Η κυπριακή ηγεσία, με την υποστήριξη της τουρκοφοβικής Αθήνας, επιμένει στην διζωνική, η οποία οδηγεί και αυτή στην ίδια κατάληξη, των δύο κρατών, που απαιτούν οι Τούρκοι. Ως ενστικτώδης αντίδραση, ο Ν. Αναστασιάδης ασκείται συχνά στη ρίψη πολιτικών πυροτεχνημάτων επειδή δεν ξέρει, δεν θέλει και αρνείται να αλλάξει στρατηγική.

Αυτός πρότεινε στους Τούρκους και σε άλλους τη λύση δύο κρατών. Αυτός εισηγήθηκε την «αποκεντρωμένη ομοσπονδία» και ο ίδιος έριξε την φωτοβολίδα για επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960. Χωρίς μελέτη, χωρίς προσυνεννόηση, χωρίς προδιαβούλευση. Πολιτική του κουτουρού και ό,τι λάχει. Αντίθετα, η Τουρκία ασκεί μιαν εξαναγκαστική διπλωματία στο Κυπριακό και στην ΑΟΖ, ακόμα και με κινητοποίηση Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο να πειθαναγκάσει την Λευκωσία να αποδεχτεί τις αξιώσεις της.

Η Λευκωσία αρνείται να αντιληφθεί ότι 47 χρόνια συνομιλιών έχουν οδηγήσει το Κυπριακό στα πρόθυρα της τουρκοποίησης. Η πολιτική της απέτυχε παταγωδώς, όχι μόνο εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας αλλά και της ανυπαρξίας μιας, μακράς πνοής και σχεδιασμού, στρατηγικής της ελληνικής πλευράς για ανακοπή και αχρήστευση των τουρκικών σχεδιασμών. Μια σοβαρή, αξιόπιστη και διεκδικητική πολιτική δεν ασκείται με ελπίδες και ευχές αλλά με πολυδιάστατη στρατηγική μακράς πνοής στηριγμένης σε υγιή οικονομία, αμυντικές συμφωνίες και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και τα τρία μεγάλα κόμματα – ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ – έχουν αυτοεγκλωβιστεί στη μέγγενη της τουρκοδιζωνικής. Περιμένουν από τρίτους και τον ΟΗΕ να συνδράμουν σε μια λύση που θα διαλύσει και θα καταργήσει – δεν θα μετεξελίξει – την Κυπριακή Δημοκρατία. Η διζωνική δεν θα απαλλάξει την Κύπρο από τον Αττίλα ούτε και θα δημιουργήσει ένα λειτουργικό, ευρωπαϊκό και βιώσιμο κράτος. Θα την τουρκέψει διά της υπογραφής τους! Αυτός ο ασύλληπτος εθνικός εφιάλτης, δεν ταράζει τον μακάριο ύπνο τους;

Μοιραστείτε με άλλους:

One Reply to “Ο επαχθής αυτοεγκλωβισμός της ελληνικής ηγεσίας στην μέγγενη της τουρκοδιζωνικής”

 1. ΜΕΝΕΝΤΕΖ «ζήτω η Κύπρος!».
  Μενέντεζ – Ούτε ενας τούρκος στρατιώτης στην Κύπρο
  Αλλά και ο τρόπος με τον οποίο o Μενέντεζ τελείωσε την ομιλία του που ήταν ένα «ζήτω η Κύπρος!». Και μάλιστα στα ελληνικά. Μια φράση που δεν την ακούμε ούτε από Ελληνοκύπριους πια, ούτε καν ΑΚΕΛιστές.

  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΡΟΛΟ Η ΛΟΓΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΓΓΛΙΑ Η Κ.Δ. ΤΟΥ 1964 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 51η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ – ΔΟΓΜΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ| Facebook
  https://www.facebook.com/groups/CyprusRep51stStateofUSA

  Ευθυμίου
  «ούτε μία σπιθαμή ελληνικού εδάφους στην Τουρκία»
  Στην τουρκοκατεχόμενη Κύπρο όποιος δεν μιλά και δεν δρα για απελευθέρωση καθηκόντως έπρεπε άμεσα να εκτελείται

  ΠΡΟΕΔΡΟΙ της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:-

  16/11/2013 UPDATED ——–

  ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΙΙΙ, ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ, ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ …………..

  ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Γ’ ΒΙΕΝΝΗ 1975 ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΜΕ STATUS ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΠΟΤΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ (MATSOUKO JAPAN STATE) ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΩΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ TRNC, ΛΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΧΟΤΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΝ 10,000 ΣΕΛΙΔΩΝ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 300 ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΕΝΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ.

  Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ, ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΚΑΘΟΤΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΠΡΩΘΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΔΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΔΟ 8Η Ιουλίου 2004 αντίθετη με την δια δημοψηφίσματος απόφαση

  Κυπριακός Λαός στο ΝΕΟ ΚΡΑΤΟΣ της Κυπριακή Δημοκρατία Ψηφισμα αρ. 186 ημερ. 4/3/1964 είναι οι γηγενείς Έλληνες. Το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε από το 76% των ελληνοκυπρίων και το 25% των τουρκόφωνων κυπρίων από τους 320,000 ψηφοφόρους – εποίκους Το 25% αντιστοιχεί με το 80% των ισλάμ τουρκόφωνων κυπρίων

  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΤΟ ΑΠΕΡΙΨΕ 2 ΦΟΡΕΣ Ο ΡΑΟΥΦ ΝΤΕΚΤΑΣ
  ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΤΟ Μπούντεσμπερκ της Ελβετίας, ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΔΗ – ΜΑΡΚΙΔΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ TΟ ΑΠΕΔΚΤΗΚΑΝ .

  Ο ΓΕΡΟ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΟΥΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

  Ο ΓΕΡΟΝΤΕΚΤΑΣ ΚΑΛΕΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΤΟΝ ΚΛΗΡΙΔΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 1960 ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΔΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΚΛΠ.,

  Η δημόσια πρόσκληση γέροΝτενκτάς έγινε από τηλεοράσεως και ο γέροΝτενκτάς επισκέφθηκε τον Γλαύκο Κληρίδη στην οικία της θυγατέρας του Κλαίρης όπου φιλοξενείτο καθότι ο μ. πατέρας Ιωάννης Κληρίδης δημόσια και νομικά αποκήρυξε τον Γλαυκό ως υιόν Κληρίδη και από όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του.

  Ο ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΧΑΝΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΤΕΚΤΑΣ.

  ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ Ο Ρ. ΝΤΕΚΤΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ» ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

  ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

  Ο Ρ. ΝΤΕΚΤΑΣ, ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΝΤΕΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΓΚΑΘΕΤΟ ΤΑΛΑΤ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΛYΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ

  Ανδρέας Ευθυμίου, 16/11/2013
  =========Κωστή Παλαμά 40, Άγιος Μάμας Μόρφου
  =========Μέλος της Ιδρυτικής Συνέλευσης ΔΗΣΥ – 1976
  =========Γενικός Οργανωτικός ΔΗΣΥ Στροβόλου 1976 – 1980
  =======Ειδικός Χειριστής Κρίσεων περίοδος ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
  =======Αρχηγός Επιχειρήσεων Αντικατασκοπείας 1960-64
  =======Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών
  Κυπριακής Δημοκρατίας

Comments are closed.